Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

Πρωτάθλημα NBA: Απολογισμός του πρωταθλήματοςΤέλος και φέτος το NBA. Το πρωτάθλημα το πήραν αναμενόμενα οι Warriors, ο Lebron έπαιξε αναμενόμενα πάνω από τις ανθρώπινες δυνατότητες για άλλη μια φορά. Τίποτα περίεργο για το NBA τα τελευταία 4 χρόνια. Όμως πόσο καλό ή κακό κάνει στο μπάσκετ το τέλος αυτής της σεζόν;

Χάρηκα που οι Warriors πήραν και φέτος το πρωτάθλημα. Μάλιστα φέτος το χάρηκα λίγο περισσότερο. Όχι γιατί είμαι Warriors (Celtics for life) αλλά γιατί το να το πάρει μια ομάδα το πρωτάθλημα είναι καλύτερο από το να το πάρει μόνο ένας παίχτης. Έχω πει και στο παρελθόν πως ο λόγος που δεν συμπαθώ και τόσο τον Lebron είναι γιατί θέλει να τα κάνει όλα μόνος του. Αν πετύχαινε φέτος να πάρει το πρωτάθλημα με τους Cavs το νέο Trend του NBA θα ήταν ένας υπεραθλητικός σούπερσταρ και μια μέτρια υπόλοιπη ομάδα. Αυτό δεν κάνει καλό στο μπάσκετ.

Θα μου πεις κάνει καλό στο μπάσκετ να έχεις 3 από τους καλύτερους παίχτες του πρωταθλήματος στην ίδια ομάδα; Όχι, αλλά δεν αλλάζει και καμία ισορροπία. Όλοι οι πρωταθλητές NBA είχαν τουλάχιστον 2 σούπερσταρ. Έτσι γινόταν πάντα. Οι Lakers είχαν Magic - Kareem, οι Celtics είχαν Bird - McHale - Parish -Ainge, οι Bulls είχαν Jordan - Pippen, οι νεότεροι Lakers Kobe - Saq κλπ.
Δεν υπάρχει ομάδα που πήρε πρωτάθλημα με έναν μόνο παίχτη.


Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Ο Lebron όμως δεν το καταλαβαίνει. Γιατί ο Kyrie έφυγε από τους Cavs; Επειδή κατάλαβε πως με τον Lebron στην ίδια ομάδα εκείνος θα είχε ρόλο κομπάρσου. Οι Cavs δεν θα ήταν ομάδα του Cleveland αλλά η ομάδα του Lebron. Στους Celtics βρήκε μια πραγματική ομάδα που ο ένας βοηθάει και συμπληρώνει τον άλλον.

Όσο ο Lebron δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό τόσο θα χάνει πρωταθλήματα. Διάολε, ακόμα και ο MJ το κατάλαβε αυτό και προσαρμόστηκε έτσι ώστε να βοηθάει ολόκληρη την ομάδα και όχι μόνο τα δικά του στατιστικά.

Το κακό βέβαια αυτή τη στιγμή στο NBA είναι πως δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να αντιμετωπίσει στα ίσια τους Warriors. Έτσι το NBA χάνει σε ενδιαφέρον. Όλοι περίμεναν οι τελικοί ή να έρθουν 4-0 ή 4-1. Ήταν πιο προβλέψιμο και από την ανατολή του ήλιου. Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα για το προϊόν που θέλει να πουλήσει. Φτάνει σε επίπεδα ελληνικού πρωταθλήματος που εδώ και 13 χρόνια τελικός είναι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Όσο όμως και αν δεν συμπαθώ τον Lebron δεν γίνεται να μην σε στεναχωρεί το γεγονός πως ένας άνθρωπος έδωσε τα πάντα για να κατακτήσει τον στόχο του και απέτυχε. Η συνέντευξη του Lebron μετά τον 4ο τελικό σε έκανε να τον λυπάσαι. Το καπέλο έκρυβε τα μάτια του, η φωνή του ήταν αρκετά αδύναμη και είχε την γενική εικόνα του χαμένου. Όμως όπως είπα και πριν φταίει ο ίδιος που δεν παίζει σε ομάδα με καλούς παίχτες. Τι κακό είχε το Miami Που δεν ήταν ο μόνος παίχτης που έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά δηλαδή; 


Δεν ξέρω για πόσο καιρό ο Lebron θα μπορεί να παίζει όπως παίζει όμως αυτό που βλέπω είναι πως οι Warriors δεν έχουν διάθεση να χάσουν άλλα πρωταθλήματα. Αν οι μεγάλοι σούπερσταρ όπως ο Curry και ο Durant μπορούν να δεχθούν λιγότερα χρήματα απλά και μόνο για να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό στην διεκδίκηση του τίτλου βλέπω να έχουμε νέο πρωταθλητή σε 3-4 χρόνια και όχι νωρίτερα. Αν φυσικά δεν αλλάξει κάτι στις ισορροπίες και δεν φτιαχτεί κι άλλη σούπερομάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου