Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Ήρωες της πληροφορικής No : Kevin MitnickΑπό τα πιο μυθικά ονόματα στο χώρο του χάκινγκ είναι αυτό του Kevin Mitnick. Έγινε γνωστός γιατί το FBI δεν μπορούσε να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει για χρόνια, για την καταδίκη του για εγκλήματα που δεν έκανε αλλά και για την αλλαγή στρατοπέδου μετά την φυλακή.

Το χάκινγκ για τον Mitnick ξεκίνησε στα 13 του χρόνια. Τότε προσπαθούσε να μετακινείτε χωρίς να πληρώνει εισιτήριο και για να το πετύχει χρησιμοποίησε, αυτό που αργότερα ονομάστηκε,κοινωνική μηχανική. Έπεισε έναν οδηγό να του πει από που θα μπορούσε να προμηθευτεί το μηχάνημα για να παράγει εισιτήρια και αυτό ήταν. Όταν ο Mitnick κατάλαβε τι μπορεί να κάνει ένας χάκερ κόλλησε και συνέχισε στην τηλεφωνία και τους υπολογιστές.

Κατάφερε να μείνει για πολλά χρόνια ελεύθερος και να μην συλληφθεί από το FBI όταν όμως τον συνέλαβαν τον κατηγόρησαν για οποιαδήποτε επίθεση χάκινγκ είχε γίνει ποτέ. Είτε ήταν υπεύθυνος ο Mitnick ή όχι. Η εποχή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τόσο πρωτόγονη που ο δικαστής αποφάσισε να μην επιτρέψει στον Mitnick να χρησιμοποιεί τηλέφωνο γιατί θα μπορούσε να προκαλέσει μέχρι και πυρηνικό πόλεμο. Ο Mitnick τιμωρήθηκε τελικά, όχι μόνο γι αυτά που έκανε άλλα και για πολλά άλλα που δεν έκανε.

Αφέθηκε ελεύθερος το 2000 και από τότε ίδρυσε την δικιά του εταιρεία ασφάλειας συστημάτων. Ένας από τους πιο γνωστούς χάκερ και μάλιστα γνωστός στον απλό κόσμο που δεν ασχολείται απαραίτητα με την τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου