Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

Ο πλανήτης δεν έχει ανάγκη από περισσότερους ανθρώπους αλλά από ποιοτικότερουςΑπό την παιδική ηλικία σε βάζουν στην λογική του αυξάνεστε και πληθύνεστε. Η κοινωνική νόρμα απαιτεί να έχεις κάνει τουλάχιστον ένα παιδί μέχρι να πεθάνεις. Μάλιστα έχω ακούσει από ζευγάρια να λένε πως θα ήθελαν να έχουν δικό τους παιδί, με δικό τους DNA αντί να υιοθετήσουν ένα παιδί γιατί το υιοθετημένο δεν θα είναι δικό τους.

Αν τώρα κάποιος, για παράδειγμα εγώ, πω στο κόσμο πως το ανθρώπινο είδος δεν έχει ανάγκη από περισσότερους ανθρώπους αλλά από ποιοτικότερος κινδυνεύω να φάω ξύλο όπως ο Μπουτάρης επειδή τόλμησα να πω το αυτονόητο. Λοιπόν κυρίες και κύριοι, θα ήταν καλό για το ανθρώπινο είδος αν σταματούσατε να κάνετε παιδιά και να προτιμούσατε να μεγαλώσετε παιδιά που είχαν την ατυχία να μην έχουν γονείς. Να τα μεγαλώσετε και να τους δώσετε την κατάλληλη παιδεία ώστε να κάνουμε έναν καλύτερο κόσμο.

Η αλήθεια είναι πως το ανθρώπινο είδος θα πρέπει να μειωθεί. Λίγο η επιστήμη και λίγο οι καλύτερες συνθήκες ζωής (φαγητό, νερό κλπ) έχουν κάνει το ανθρώπινο είδος κυρίαρχο όχι μόνο σαν πνευματικά έναντι των υπολοίπων μορφών ζωής αλλά και σαν πληθυσμό. Σε λίγο δεν θα έχουμε την δυνατότητα να δώσουμε φαγητό στους ανθρώπους που ζουν πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Αν βέβαια προλάβουμε να αυξήσουμε το είδος μας τόσο.

Γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις των οικογενειών που έχουν πολλά παιδιά, σπάνια θα βρεις ανθρώπους που να έχουν τόσο την οικονομική δυνατότητα να μεγαλώσουν πολλά παιδιά όσο και την κατάλληλη παιδεία που χρειάζεται ώστε να την μεταλαμπαδεύσουν στους απογόνους τους. Συνεπώς ο αριθμός των ανθρώπων που δεν μπορεί να ελέγχει τα κατώτερα συναισθήματα του είναι πολλαπλάσιος των ανθρώπων που έχουν εκπαιδευτεί να βάζουν την λογική πάνω από το συναίσθημα.

Αν κάποιος έχει δει την ταινία Idiocracy είναι αυτό ακριβώς. Στην αρχή της ταινίας, βλέπουμε έναν κόσμο πως εξ' αιτίας της αυξήσεις του απαίδευτου πληθυσμού φτάνουμε να θεωρούμε αρχηγό του χωριού τον λιγότερο βλάκα και όχι τον εξυπνότερο.


Μπορεί αυτή η σκέψη να φέρνει συνειρμικά Χίτλερ και Νεοναζί όμως καμία σχέση δεν έχει με αυτό. Αν θέλουμε το ανθρώπινο είδος να καταφέρει να ζήσει καλύτερα και να αναπτύξει ακόμα καλύτερο πολιτισμό θα πρέπει όχι απλά να μειωθούμε αλλά προφανώς και να μορφωθούμε. Να κατανοήσουμε πως πρέπει να ζούμε σε μια οργανωμένη πολιτεία και τι σημαίνει να σέβεσαι τον γείτονα σου.

Δεν λέω φυσικά αύριο να πάρουμε ένα όπλο και να θερίσουμε όποιον δεν μας αρέσει όμως το να αλλάξουμε νοοτροπία σε σχέση με το αν το παιδί μας θα είναι γνήσιος απόγονος μας ή απλά ένα παιδί που είχε την ατυχία να γεννηθεί χωρίς γονείς.

Και εδώ έχουμε και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Δεν έχω αντίρρηση ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να υιοθετούν αρκεί να καταλάβουν πως το πρώτο "χαρμάνι" αυτών των περιπτώσεων θα δεινοπαθήσει. Γιατί μπορεί οι μεμονωμένες περιπτώσεις να κατανοούν πως η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια μας πάει ένα βήμα πιο μπροστά, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό ακόμα δεν μπορεί να το δεχθεί.

Όπως όμως και σε κάθε καινοτομία, σε κάθε τι που αλλάζει τους κανόνες, υπάρχει η περίοδος προσαρμογής. Ας ελπίζουμε λοιπόν σε ένα καλύτερο κόσμο για το ανθρώπινο είδος.

Αφορμή για αυτό το post ήταν το παρακάτω video:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου