Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Η Μητέρα της βίας είναι η ίδια η βίαΠιστεύω πως η βία είναι το εργαλείο που μπορεί να σε οδηγήσει στην ελευθερία σου. Όμως, όπως κάθε εργαλείο πρέπει να χρησιμοποιηθεί σωστά και την κατάλληλη χρονική στιγμή, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστείς εσύ αλλά να κάνεις κακό και σε όλους τους άλλους που είναι κοντά σου. Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να παρατείνεις την χρήση της περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο και αυτό γιατί σε αυτή τη περίπτωση ελοχεύει ο κίνδυνος να γίνεις το ίδιο το πρόβλημα το οποίο προσπάθησες να λύσεις με την βία.

Εδώ φυσικά στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε βία για οποιοδήποτε θέμα. Μας μίλησαν άσχημα στο δρόμο, σηκώνουμε μανίκια και αρχίζουμε τις μπουνιές. Μας γλυκοκοίταξαν την γκόμενα; Ε, τι σόι άντρας είσαι αν δεν σπάσεις στο ξύλο αυτόν που την θαύμασε. Λέει κάποιος τη γνώμη του για το Μακεδονικό ή τους πόντιους. Ας τον πλακώσουμε στο ξύλο για να μάθει αυτός να λέει αυτά που λέει.

Έτσι λοιπόν σε μια χώρα που η ελευθερία του λόγου είναι υπό προϋποθέσεις ο κάθε πόντιος ή κάθε ένας τελικά που διαφωνεί με κάποιον άλλον μπορεί να τον δείρει και μάλιστα αν η φαφλατάδικη μειοψηφία συμφωνεί με αυτόν που άσκησε βία τότε η κοινή γνώμη θα δώσει άφεση αμαρτιών. Γιατί η δημοκρατία στο μυαλό του μέσου Έλληνα είναι ο νόμος του ισχυρού.

Όταν όμως ο νόμος του ισχυρού τίθεται σε εφαρμογή στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο τότε οι ίδιοι φαφλατάδες θα κάνουν λόγο για bullying και άλλες τέτοιες εκφράσεις που είναι της μόδας. Όταν η βία της μιας πλευράς προκαλέσει βία της άλλης τότε έχουμε νεκρούς (Φύσσας - Φουντούλης - Καπελώνης). Όταν η κατάχρηση εξουσίας αφήνει ένα νεκρό παιδί τότε η Ελλάδα ολόκληρη καίγεται για μια βδομάδα. Δυστυχώς ο Έλληνας έχει μνήμη χρυσόψαρου.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πως ο πολιτισμός έχει νόμους και κανόνες και πρέπει να κινούμαστε με αυτούς. Ο Μπουτάρης, ανεξάρτητα αν μου αρέσει σαν δήμαρχος ή όχι, είναι εκλεγμένος από τον λαό της Θεσσαλονίκης. Είναι ο άνθρωπος που οι δημότες της Θεσσαλονίκης επέλεξαν να τους αντιπροσωπέυει. Όταν λοιπόν ασκείς βία σε έναν άνθρωπο εκλεγμένο τότε ασκείς βία στην ίδια την δημοκρατία. 

Ας μην ξεχνάμε επίσης πως ο Μπουτάρης είναι 70+ χρονών. Είναι αρκετά μεγάλος σε ηλικία για να αντέξει κάποιον ξυλοδαρμό. Η επίθεση στο Μπουτάρη είναι η τυπική πράξη ενός θρασύδειλου. Ή μάλλον πολλών θρασύδειλων μαζί γιατί η μονάδα είναι φοβισμένη για να κάνει οποιαδήποτε επίθεση στον οποιονδήποτε. 

Ακόμα και αν διαφωνώ με τους ακροδεξιούς φασίστες, θεωρώ πως έχουν κάθε δικαίωμα να μιλάνε. Όμως από την άλλη πλευρά εγώ και ο κάθε Έλληνας πολίτης έχει δικαίωμα να τους κρίνει, να απαντάει σε αυτά που λένε και να επιλέξει αν θα τους ψηφίσει ή όχι στις επόμενες εκλογές. Δεν έχω όμως κανένα δικαίωμα να μαζέψω μια συμμορία και να πάμε για τσαμπουκά. Ο φασισμός μπορεί να νικηθεί μόνο από την δημοκρατία, διαφορετικά θα πέσουμε σε έναν φασισμό άλλου είδους.

Δυστυχώς ο Έλληνας δεν έχει καταλάβει πόσο σημαντικό εργαλείο είναι η βία και αποφασίζει να την χρησιμοποιήσει σαν παιχνίδι. Παίζει με μια ατομική βόμβα, όπως ακριβώς κάνουν εδώ και χρόνια χώρες που ο μοναδικός νόμος τους είναι αυτός γραμμένος από τα χέρια του Θεού. Ελπίζω στην δικιά μας περίπτωση να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά του "καλού" Έλληνα και να αλλάξουμε δρόμο...

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου