Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018

Και έτσι άρχισαν όλα...Είναι αλήθεια πως το μπάσκετ είναι εδώ και χρόνια το αγαπημένο μου άθλημα. Όμως δεν ήταν πάντα έτσι. Στο δημοτικό έπαιζα περισσότερο ποδόσφαιρο παρά μπάσκετ αφού οι περισσότεροι από τους συμμαθητές μου έπαιζαν ποδόσφαιρο. Δεν θα πω όμως πως είχα αγαπήσει τότε το ποδόσφαιρο αφού ακόμα και τότε ήθελα να παίξω αυτό το παιχνίδι με την πορτοκαλί μπάλα που κανένας από τον κύκλο μου δεν έπαιζε.

Τα πράγματα άλλαξαν την σεζόν 1994 / 1995, όταν μετακόμισα στο Λαύριο. Το Λαύριο ήταν, και εξακολουθεί να είναι, μπασκετικά ανεπτυγμένη πόλη. Δεν έχει τον κόσμο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης όμως ο κόσμος που παίζει μπάσκετ το αγαπά το άθλημα. Έτσι λοιπόν, τότε, βρήκα την ευκαιρία και άρχισα να παίζω κι εγώ μπάσκετ.

Όμως, η μέρα που άλλαξε εντελώς τη ζωή μου σε σχέση με το άθλημα αυτό και με έκανε να το αγαπήσω ήταν ο αγώνας της ομάδας που υποστηρίζω, του Ολυμπιακού, εναντίων του μεγάλου αντιπάλου, Παναθηναϊκού στις 18 Φεβρουαρίου 1995. Εκείνο το δραματικό παιχνίδι με έκανε να αγαπήσω το μπάσκετ πραγματικά και να αρχίσω να ασχολούμαι ακόμα περισσότερο με το άθλημα. Και μετά από πολλά χρόνια βρήκα αυτόν τον αγώνα στο YouTube. 

Υ.Γ.: Είναι χαρακτηριστικό, πως από όλο τον αγώνα, στο μυαλό έχει μείνει η εικόνα του Πάσπαλι στο τελευταίο σουτ του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου