Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

Αντιδραστήριο Αποδομώντας τα ψέματα για τους πρόσφυγεςΤα τελευταία χρόνια, οι ψευδείς ειδήσεις στο ιντερνετ έχουν φτάσει σε ένα άλλο επίπεδο. Για να μπορέσουν μερικοί άνθρωποι να βγάλουν γρήγορα και εύκολα χρήματα, "μπολιάζουν" καθημερινά κάποιους ανθρώπους με ειδήσεις που ενισχύουν τις φοβίες, την μισαλλοδοξία αλλά την ψευδαίσθηση που έχουμε πως είμαστε ανώτεροι των υπολοίπων ανθρώπων ή λαών.

Αυτό το φαινόμενο έφτασε στη κορύφωση του με το προσφυγικό. Είχα βαρεθεί εκείνη την περίοδο να διαβάζω στο facebook ειδήσεις που μύριζαν από μακριά την σαπίλα του δημιουργού τους. "Λαθρομετανάστης βιάζει σκύλο", "Μουσουλμάνος, έβγαλε το σταυρό από την ελληνική σημαία", "Οι λαθρομετανάστες πετάνε τα φαγητά που τους δίνουμε" και πολλές άλλες παρόμοιες ειδήσεις. 

Φυσικά, όλα αυτά δεν έγιναν, όμως κάποιος, για να βγάλει το μαρούλι της ημέρας, τα έγραψε σε κάποιο blog, τα διέδωσε σε έναν ή δυο ανθρώπους και άφησε τα υπόλοιπα στο αόρατο χέρι της αγοράς. Μια είδηση που πουλάει του φέρνει έσοδα και είναι καλό γι αυτόν όμως το αντίκτυπο που έχει στο σύνολο του υπολοίπου πληθυσμού δεν μπορεί να το αντιληφθεί. 

Μπολιάζοντας με τέτοιες ειδήσεις τον Έλληνα αναγνώστη, ο οποίος αφορμές ζητάει για να βγάλει την σκατοψυχιά του, δημιουργεί πρόβλημα στην ίδια την κοινωνία. Μπορεί λοιπόν αύριο, ένα εξοργισμένο πλήθος, να πάρει αναμμένους δαυλούς και δρεπάνια και να πάει σε έναν καταυλισμό με σκοπό να αφανίσει αυτούς που θεωρεί πως θέλουν να του πάρουν την θρησκεία. 

Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι σοβαρότατο και οι ενέργειες που έχουν γίνει είναι ελάχιστες. Έτσι λοιπόν, αν και καθυστερημένα, βρήκα ένα ενδιαφέρον βίντεο σχετικά με τα ψέματα που μας μπόλιασαν διάφοροι επιτήδειοι, με σκοπό να βγάλουν ζεστά λεφτάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου