Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

Από Big Bang Theory σε FriendsΠριν μερικά χρόνια, όταν το να είσαι nerd και geek είχε αρχίσει να είναι της μόδας, ξεκίνησε να παίζει στη τηλεόραση το Big Bang Theory. Η σειρά ήταν το κάτι άλλο. Νερντοχιούμορ που μόνο οι μυημένοι μπορούσαν να καταλάβουν, πρωταγωνιστές με προσωπικότητες που, αν ήσουν νερτνουλας,  σίγουρα είχες συναντήσει στη ζωή σου και κάθε φορά που το έβλεπες ήταν 20 λεπτά αυτοσαρκασμού, αφού μπορούσες να ταυτιστείς σε πολλές από τις περιπέτειες των ηρώων.

Τα χρόνια πέρασαν, εγώ σταμάτησα να παρακολουθώ την σειρά από κάποια στιγμή και μετά γιατί είχε αρχίσει να επαναλαμβάνει τα ίδια αστεία, όμως η σειρά επέζησε και έχει φτάσει στον 11ο κύκλο. Στο τελευταίο επεισόδιο μάλιστα έκανε guest ο Bill Gates, έτσι είπα να αφιερώσω 20 λεπτά από τη ζωή μου και να δω το συγκεκριμένο επεισόδιο.


Δυστυχώς η σειρά δεν έχει πλέον τίποτα το νέρντικο. Αν στο συγκεκριμένο επεισόδιο δεν υπήρχε ο Bill Gates θα νόμιζα πως είδα ένα αλλόκοτο επεισόδιο από τα φιλαράκια. Η αρχική φόρμουλα έχει αλλάξει. Για να καταφέρει να προσελκύσει περισσότερο κοινό οι ήρωες μας έχουν καθημερινά προβλήματα όπως το να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, να βρουν καλύτερη δουλειά ή να βγουν για να πιουν ένα ποτό.


Δεν είναι κακό που η σειρά πήγε σε αυτή τη κατεύθυνση όμως το αρχικό concept έχει σχεδόν εξαφανιστεί με αποτέλεσμα να είναι κάτι ξένο για κάποιον νέρντουλα. Από την άλλη, αν κάποιος θέλει να το δει από την ρεαλιστική του πλευρά, είναι απόλυτα φυσιολογικό κάποιος στα 30 φεύγα του να είναι λιγότερο νερντ απ' ότι στα 25 του. Έχει οικογένεια, σχέση, παιδιά, δουλειά σπίτι και ένα κάρο άλλα προβλήματα. Είναι σίγουρα απόλυτα ρεαλιστικό, όμως ο λόγος που η σειρά έγινε πετυχημένη εξ' αρχής δεν ήταν ο ρεαλισμός της.

Δυστυχώς, τα περισσότερα sitcoms της Αμερικής, όσο καλά και να είναι κάποια στιγμή οδηγούνται, αναπόφευκτα, στην σίγουρη φόρμουλα που καθιέρωσαν τα φιλαράκια. Το ίδιο έγινε, σε γενικές γραμμές, και στο How I met Your mother. Ξεκίνησε με σκοπό να μας δείξει πως ο Ted γνώρισε την γυναίκα της ζωής του, ενώ καταλήξαμε στο να βλέπουμε τις περιπέτειες μιας παρέας φίλων.

Δεν ξέρω πόσες σεζόν ακόμα έχει το Big Bang Theory να δείξει, όμως για μένα η σειρά τελείωσε κάπου στην τέταρτη σεζόν περίπου. Αυτή τη στιγμή το πιο νέρντικο show που μπορεί κανείς να δει στην αμερικάνικη τηλεόραση είναι το Stranger Things, κι αυτό μόνο αν έχεις ζήσει στα 80's.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου