Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

Μπορεί ο Μπάτμαν να υπάρξει στον πραγματικό κόσμο;Ο Μπάτμαν είναι ο πιο διάσημος και ρεαλιστικός, υπερήρωας της DC. Πραγματικά δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι στο κόσμο που να έχουν μεγαλύτερη προτίμηση στον Superman ή σε άλλον χαρακτήρα του συγκεκριμένου Universe.  Γιατί όμως;

Σύμφωνα λοιπόν με τα comics, ο Μπάτμαν είναι ένας κανονικός άνθρωπος, χωρίς υπερδυνάμεις, που όμως με αφοσίωση και επιμονή έχει φτάσει στα όρια των ανθρώπινων ικανοτήτων. Είναι πάντα συγκεντρωμένος και προνοητικός, σπάνια κάνει λάθη, έχει καταφέρει να αυξήσει την ευφυΐα του στο μάξιμουμ, ξέρει σχεδόν όλες τις επιστήμες που είναι γνωστές στον άνθρωπο, έχοντας όμως υπόψιν του και τον μυστικισμό. Με λίγα λόγια είναι το καλύτερο που θα μπορούσε ένας άνθρωπος να είναι.

Όμως μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει ό,τι κάνει ο Μπατμαν; Εδώ θέλει αρκετή σκέψη. Ένα βασικό χαρακτηριστικό όλων των ζωντανών οργανισμών είναι πως αν δεν σε έχει οπλίσει η φύση με κάτι εξαρχής τότε δεν μπορείς να το αποκτήσεις με φυσικό τρόπο ό,τι και να κάνεις. Για παράδειγμα αν δεν έχεις γεννηθεί με προοπτική να είσαι έξυπνος, και το IQ σου είναι πολύ χαμηλό τότε το ταβάνι που μπορείς να φτάσεις δεν είναι ιδιαίτερα ψηλό. Αν το DNA σου δεν έχει εντολές να γίνεις δύο μέτρα τότε δεν θα γίνεις ποτέ, ακόμα και αν κάνεις μονόζυγο 8 ώρες την μέρα κάθε μέρα (παλιός μύθος πως το μονόζυγο αλλά και το να παίζεις μπάσκετ σε κάνει ψηλό). Έτσι, γίνεται αντιληπτό πως για να φτάσει κάποιος στο πικ των ανθρώπινων ικανοτήτων πρέπει να είναι αρκετά τυχερός ώστε να έχει ένα καλό DNA.

Όμως αυτό δεν αρκεί φυσικά γιατί όλη αυτή η εξάσκηση, ο εξοπλισμός και ο χρόνος που ξοδεύει ο Μπάτμαν για να κάνει....αυτό που ο Μπάτμαν κάνει, είναι χρόνος που ένας μικρομεσαίος πολίτης δεν τον έχει. Ένας απλός πολίτης πρέπει να δουλεύει για να μπορεί να ζήσει. Άρα ο χρόνος για την γυμναστική μειώνετε και συνεπώς δεν μιλάμε για το πικ της ανθρώπινης δύναμης. Άρα λοιπόν για να είναι κάποιος Μπατμαν πρέπει να έχει και αρκετά χρήματα. Πόσα; Ένα δείγμα για το τι κοστίζει να είσαι Μπατμαν μπορεί να δεις κανείς στα παρακάτω βίντεο.

Ας πούμε όμως πως έχεις ένα πάρα πολύ καλό και υγείες DNA, και είσαι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στο κόσμο. Ποιος εγγυάται πως αν τα είχες όλα αυτά θα ήθελες να φτάσεις στο πικ των ανθρώπινων ικανοτήτων; Ποιος μπορεί να είναι σίγουρος πως δεν θα θέλεις να ξοδέψεις τα λεφτά σου και το καλό σου DNA με όμορφες γυναίκες και πολλές νυχτερινές διασκεδάσεις; Ένα από τα πιο ισχυρά όπλα του Μπατμαν, ίσως αυτό που τον κάνει υπεράνθρωπο είναι η ισχυρή του θέληση και αφοσίωση. Χωρίς αυτά δεν θα επέμενε να γίνει ο καλύτερος μαχητής, επιστήμονας, ντετέκτιβ κλπ. Και αυτή η αστείρευτη πηγή θέλησης και αφοσίωσης υπάρχει γιατί σαν δεκάχρονο παιδί έζησε ένα ισχυρό σοκ. Είδε μπροστά στα μάτια του την δολοφονία των γονιών του κάτι που τον τραυμάτισε αρκετά ώστε να μην τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο εκτός από το να πάρει εκδίκηση. Άρα λοιπόν μαζί με το καλό DNA, τα πολλά λεφτά πρέπει κάποιος να έχει ζήσει κάτι τραυματικό, και μάλιστα σε μικρή ηλικία για να τον ωθήσει από νωρίς, ώστε να αποκτήσει την δύναμη της θέλησης του Μπατμαν.

Μπορεί τελικά ο Μπατμαν να είναι περισσότερο άνθρωπος από τον Superman, μπορεί να μην τον έχει τσιμπήσει ραδιενεργός αράχνη δίνοντας του υπερδυνάμεις όμως το να μπορεί κάποιος να φτάσει στο επίπεδο του Μπατμαν στον πραγματικό κόσμο είναι σχεδόν εξίσου αδύνατο. Είναι πολλά που πρέπει να συμβούν ταυτόχρονα κάτι που κάνει την πιθανότητα πραγματοποίησης του υπερανθρώπου αυτού του είδους σχεδόν αδύνατο.

Μια πραγματική στολή Μπατμαν


Πως να προπονηθείς σαν τον Μπατμαν

Πόσο Κοστίζει να είσαι ο Μπατμαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου