Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018

Πάει ο παλιός ο χρόνος!Πάει ο παλιός ο χρόνος και...κάποιοι γιόρτασαν γιατί είχαν έναν κακό χρόνο και ελπίζουν σε έναν νέο πιο τυχερό, κάποιοι νοσταλγούν τον χρόνο που μόλις έφυγε γιατί τους χάρισε μια καλή δουλειά, ένα νέο μέλος στην οικογένεια, μια νέα αγάπη ή κάποιον συνδυασμό από αυτά και κάποιοι άλλοι απλά γιόρτασαν γιατί έτσι κάνουν κάθε χρόνο. Σε κάθε περίπτωση όμως η γη ολοκλήρωσε έναν ακόμα κύκλο γύρω από τον ήλιο και εμείς είμαστε ακόμα εδώ.

Και όσο είμαστε εδώ μπορούμε να ελπίζουμε και να δουλεύουμε για κάτι καλύτερο. Μπορούμε να βάζουμε στόχους και να παλεύουμε για να τους πετύχουμε. Και αυτό είναι που έχει σημασία τελικά. Να βάζεις κάθε χρόνο  στόχους που θέλεις να πετύχεις. Μπορεί να μην τα καταφέρεις στο τέλος όμως το βασικό είναι να έχεις προσπαθήσει. Γιατί δεν είναι πάντα εύκολο να κερδίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό ή τα απρόοπτα της ζωής μας. Όμως τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε από το να προσπαθούμε.

Και όταν μια παραμονή πρωτοχρονιάς καθίσεις και σκεφτείς τι έκανες και ποιος ήσουν 10 χρόνια πριν θα καταλάβεις πως ίσως να μην είσαι εκεί ακριβώς που ήθελες όμως μάλλον είσαι σε καλό δρόμο. Δέκα χρόνια πριν είχες άλλους φίλους, άλλες προτεραιότητες όμως λίγο ή πολύ το ίδιο όνειρο. Ή τουλάχιστον μια εκδοχή του ίδιου ονείρου. Μπορεί να έχασες κάποια πράγματα, φίλους, συγγενείς, συναισθήματα ή ακόμα και ελπίδα όμως δεν έχασες τον εαυτό σου. Τις επιθυμίες σου. 

Και δεν έχει σημασία πόσα χρόνια ζωής έχεις ζήσει μέχρι τώρα ή πόσα ακόμα σου απομένουν (ανάλογα αν είσαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος) όμως αν έχεις τις ίδιες επιθυμίες που είχες όταν ακόμα χρόνος σου φαινόταν ατελείωτος τότε ίσως αυτό να είναι αρκετό να πάρεις παράτασή για να συνεχίσεις.

Δεν μπορώ να ευχηθώ καλή χρονιά και ευτυχία. Δεν είναι στο χέρι μου για να το πραγματοποιήσω αυτό για κανέναν. Ούτε καν για τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους. Όμως μπορώ να πω ένα πράγμα με σιγουριά. Πρέπει κάθε νέα χρονιά να βάζουμε στόχους. Πρέπει κάθε νέα χρονιά να βεβαιώνουμε τον ίδιο μας τον εαυτό πως θα κυνηγήσουμε αυτό που κάποτε ονειρευτήκαμε. Μόνο αυτό το κυνήγι μπορεί να δώσει ευτυχία σε οποιονδήποτε άνθρωπο. Και να ευχόμαστε πάντα να υπάρχουν εμπόδια μπροστά μας γιατί μόνο τότε μπορεί ένας άνθρωπος να εξελιχθεί και να γίνει το καλύτερο που μπορεί να γίνει. Αντιμετωπίζοντας εμπόδια που βρίσκει κατά την ολοκλήρωση του στόχου του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου