Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

Ο Microsoft Edge σε AndroidΕίναι θετικό όταν μια μεγάλη εταιρία σαν την Microsoft αποδέχεται την ήττα της από τον ανταγωνισμό. Δεν θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά αφού σε μια καπιταλιστική κοινωνία όταν το προϊόν σου δεν φέρνει λεφτά τότε πρέπει να προσαρμοστείς. Έτσι η Microsoft αφού πρόσφατα "σκότωσε" τα Windows για κινητά προχώρησε σε αναγγελία κυκλοφορίας του δικού της browser σε iOS και Android.

Αυτό που τελικά κατάλαβε η Microsoft είναι πως το παιχνίδι στα κινητά δεν παίζεται στο λειτουργικό σε μεγάλο βαθμό. Το παιχνίδι παίζεται στον browser. Αν μπορείς να μεταφέρεις την πληροφορία από τον browser του Desktop στο κινητό και στο tablet αυτό σε κάνει βασιλιά. Η Google αυτό το έχει με τον Chrome ο οποίος δουλεύει σε όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα. Το ίδιο λοιπόν θα κάνει και η Microsoft.

Η τσέπη του καταναλωτή από αυτές  τις εταιρίες δεν είναι ο βασικός στόχος. Ο βασικός στόχος είναι η πληροφορία που μπορεί να αφήσει ένας χρήστης στον browser που χρησιμοποιεί. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να "πουληθεί" σε διαφημιστές που πλέον δεν θέλουν να πουλάνε ξυριστικές μηχανές σε 10 χρονα παιδάκια όπως γινόταν σε άλλες εποχές. Η πληροφορία του χρήστη στον browser δίνει αυτή τη δυνατότητα.Πηγές:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου