Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Spiderman HomecomingΆλλη μια ταινία της Marvel έφτασε στους κινηματογράφους και με βήμα ταχύ τρέξαμε να την δούμε. Και για άλλη μια φορά η Marvel κατάφερε να μας δώσει μια καλή superhero movie.

Στις δύο προηγούμενες φορές που προσπάθησε η Sony να φτιάξει τον Spiderman τα κατάφερε αρκετά καλά. Όμως σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να πούμε για την καλύτερη ταινία Spiderman μέχρι τώρα και αυτό έγινε μόνο με την Marvel. Ενώ στις άλλες περιπτώσεις η ταινίες μας έδιναν έναν ενήλικο Spiderman, αυτή τη φορά έχουμε έναν 15χρόνο Spiderman, όπως δηλαδή ξεκίνησε ο Spiderman στα comics.

Από τα θετικά της ταινίας ήταν ο ρεαλισμός. Δεν έχουμε έναν κλασσικό cool σούπερ ήρωα που τα κάνει όλα τέλεια. Έχουμε όμως έναν έφηβο που κάνει λάθη, που μαθαίνει τον κόσμο και τις δυνάμεις του και ακόμα έχει την αθωότητα και το λευκό - μαύρο της ηθικής. 

Σε μεγάλο βαθμό το μεγαλύτερο κομμάτι της ταινίας αφορά το σχολείο και τις σχέσεις των παιδιών μεταξύ τους. Δεν έχουμε τον κλασσικό Flash, τραμπούκο του σχολείου, όπως μας είχαν δείξει οι άλλες ταινίες. Ο Flash είναι ένα ακόμα παιδί στο σχολείο που του αρέσει να πειράζει τον Peter Parker χωρίς να είναι ο πιο αγαπητός του σχολείου ή ο τραμπούκος του σχολείου. 

Τo love interest του Spiderman είναι η Liz (?) που κανένας από τα κόμιξ δεν την ξέρει. Και αυτό είναι ένα ακόμα θετικό αφού βαρεθήκαμε να βλέπουμε την MJ και την Stacey. 

Μπορεί η ταινία να μην είναι origin story, αλλά είναι η διαδρομή του Peter Parker σε Spiderman και αυτό δίνει γέλιο. Το αρνητικό της ταινίας είναι η στολή. Όχι γιατί δεν είναι όμορφη ή κάτι τέτοιο αλλά απλά ήταν η στολή του Iron Man σε lite edition. 

Τελικά η ταινία είναι η καλύτερη ταινία Spiderman αλλά δεν είναι κάτι έπικ γιατί έτσι κι αλλιώς πόσο έπικ θα μπορούσε να είναι η ζωή του 15χρόνου Spiderman. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να την δει κάποιος την ταινία γιατί έχει γέλιο, είναι διασκεδαστική και μας βάζει στο mood για τα επόμενα Spiderman.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου