Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Ο Κλεομένης και τα όρια της τρέλας μαςΤον τελευταίο καιρό, στο YouTube, κυκλοφορούν κάποια βίντεο με έναν, αυτοαποκαλούμενο, πάτερ Κλεομένη. Έναν γραφικό τύπο, Χριστιανό και οπαδό της συνωμοσίας.

Ο τύπος φαίνεται από μακριά πως είναι τρελός και χρήζει ιατρικής παρακολούθησης, όμως για κάποιο λόγο τόσο καιρό είναι ελεύθερος και κάνει κόσμο να γελάει. Όμως το γέλιο σταματάει όταν αρχίζει τους βανδαλισμούς.

Στην αρχή ήταν το ATM μια τράπεζας και τις προάλλες ήταν ένα άγαλμα. Φυσικά όλα τα κάνει γιατί ο καλός Θεούλης του είπε να τα κάνει, και όπως λένε, όταν μιλάς εσύ στο Θεό είσαι θρήσκος αλλά όταν ο Θεός μιλάει σε σένα είσαι σχιζοφρενής. Και ένας σχιζοφρενής μπορεί να φτάσει μέχρι και στον φόνο.

Ο Κλεομένης λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, είναι ένας δυστυχισμένος άνθρωπος. Πως αλλιώς θα μπορούσα να χαρακτηρίσω έναν άνθρωπο που βλέπει παντού δαίμονες και κακό. Έναν άνθρωπο που περιμένει από μια αόρατη δύναμη να φέρει ολόκληρο τον κόσμο στα δικά του μέτρα. Όταν όμως βλέπεις δαίμονες παντού είναι και εύκολο να σκοτώσεις κάποιον υποτιθέμενο δαίμονα.

Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν δεν είναι μόνο δυστυχισμένος αλλά και επικίνδυνος. Θεωρώ πως σύντομα πρέπει να μεριμνήσει το κράτος να ώστε να μπει σε κάποια ψυχιατρική κλινική. Την τελευταία φορά κατέστρεψε ένα άγαλμα, την επόμενη φορά θα πάρει μια ζωή. Και όσο υπάρχει κόσμος που του λέει "μπράβο" και συνέχισε τόσο περισσότερο θάρρος θα παίρνει και δεν θα φοβηθεί να σκοτώσει κάποιον "δαίμονα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου