Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Isaih Thomas: Όταν η αμφισβήτηση είναι το καύσιμο των ονείρων σουΠολλές φορές η αμφισβήτηση είναι αυτή που μπορεί να σε κάνει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Μπορεί να γίνει η κινητήριος δύναμη που θα σε κάνει ασταμάτητο. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και αυτό το Isaiah Thomas, του βραχύσωμου guard των Celtics.

Οπλισμένος με γονίδια που δεν θα τον άφηναν να ψηλώσει αρκετά για να παίξει μπάσκετ αποφάσισε τελικά να...παίξει μπάσκετ. Και όχι απλά να παίξει για διασκέδαση αλλά να αγαπήσει το άθλημα και να είναι συνέχεια με μια μπάλα στο χέρι. 

Ήθελε τόσο πολύ να παίξει επαγγελματικό μπάσκετ που όταν κατάλαβε πως θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.80 σε ύψος για να έχει ελπίδα να τον επιλέξει κάποια ομάδα άρχισε να κρεμιέται από το μονόζυγο για να κερδίσει μερικούς πόντους. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν, δεν θα μπορούσε να κερδίσει μερικούς πόντους σε ύψος αν δεν ήταν στα γονίδια του να γίνει. Οπότε αποφάσισε να παλέψει για αυτό που ήθελε με τα όπλα που είχε.

Έτσι, με σκληρή προπόνηση, προσπάθησε να μάθει από τους καλύτερους point guard του NBA μελετώντας τις κινήσεις τους. Απέκτησε μια φοβερή δυνατότητα να τριπλάρει με μεγάλη ταχύτητα και έκανε πολλούς να μείνουν με ανοιχτό το στόμα με τις αποδόσεις του.

Τελικά τα κατάφερε να γίνει επιλογή για το NBA...στην τελευταία θέση των draft. Ξεκίνησε να παίζει για τους Sacramento Kings και στη συνέχεια στους Phoenix Suns. Κανένας δεν τον υπολόγιζε ως μεγάλο αστέρι, κανένας δεν περίμενε πως θα μπορούσε ένας κοντόσωμος χαμογελαστός ανθρωπάκος να πάρει μια ομάδα στις πλάτες του. Τελικά στα μέσα τις σεζόν 2014 - 2015 μετακόμισε στην Βοστόνη και στους αγαπημένους μου Celtics. Τότε ήταν που τον έμαθα κι εγώ τον Isaih Thomas. 

Βλέποντας λοιπόν, σε βίντεο στο youtube, τι μπορούσε να κάνει στο γήπεδο υπολόγιζα πως θα ήταν ένας παίχτης που θα μπορούσε να βάλει 20 πόντους, 4-5 ασίστ και να διαλύσει άμυνα με τις τρίπλες του. Και φυσικά ήθελα, σαν φαν των Celtics να τον δω βασικό. 

Έτσι και έγινε. Ο Thomas έγινε βασικός point guard των Celtics και ξεπέρασε ακόμα και τις δικές μου προσδοκίες (που σαν φαν των Celtics, ε, δεν θα με έλεγες και αντικειμενικό). Φέτος λοιπόν, ο Thomas ήταν 3ος σκόρερ στο NBA, έγινε για πρώτη φορά all-star player, έφερε τους Celtics στη πρώτη θέση της Ανατολής και τώρα, παρά την κακή ψυχολογία που έχει με τον πρόσφατο χαμό της αδελφής του, παλεύει για να φέρει τους Celtics στην επόμενη φάση των playoff.

Η ιστορία του Thomas όμως μας διδάσκει ένα πολύ βασικό μάθημα ζωής. Αν έχεις όνειρα και θέλεις να τα πραγματοποιήσεις μη σταματάς πουθενά. Δούλεψε όσο πιο σκληρά μπορείς για να πετύχεις αυτό που θέλεις. Ακόμα και όταν όλοι σε αμφισβητούν. Ακόμα και αν η φύση δεν σε έκανε ψηλό, με μεγάλο δείκτη νοημοσύνης ή με κορμί μοντέλου. Πρέπει να προσπαθείς. Πρέπει η αμφισβήτηση να είναι ο κινητήρας των προσπαθειών σου. Και μπορεί όλοι εμείς να μαθαίνουμε τώρα την ιστορία του Thomas που τα κατάφερε, όμως υπάρχουν πολλές άλλες ιστορίες που τελειώνουν με αποτυχία. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να παραιτούμαστε από το όνειρό μας. Αυτό δεν σημαίνει πως και εμείς θα αποτύχουμε. Αλλά ακόμα και αν αποτύχουμε, όσο υπάρχει η επόμενη μέρα, πάντα μπορείς να δοκιμάσεις ξανά!

Go Celtics Go!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου