Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Σχέδιο για κίνηση συρμών χωρίς οδηγό στις γραμμές 2 & 3 του Μετρό


Όταν διαβάζω ειδήσεις και τεχνολογικά γεγονότα πολλές φορές δυσκολεύομαι να πιστέψω πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία. Μάλιστα έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και η τριτοκοσμική Ελλάδα μπορεί να γευτεί λίγο από το μέλλον. Αναφέρομαι στην είδηση που διάβασα σχετικά με το σύστημα αυτόματης λειτουργίας συρμών που απ' ότι φαίνεται θα λειτουργήσει...κάποια στιγμή.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο, έχουν δοθεί από το 2013 οι συρμοί αυτόματης λειτουργίας, κάτι που σημαίνει απουσία οδηγού από το συρμό. Οι συρμοί αυτοί έχουν τη δυνατότητα να κινούνται με σταθερή ταχύτητα, να κρατάνε αποστάσεις ασφαλείας, να ξεκινούν και να σταματάν αυτόματα.

Πολλοί λοιπόν θα σκεφτούν με αυτή την είδηση πως θα μπορούν να μετακινηθούν με το μετρό ακόμα και αν έχει απεργία. Δυστυχώς, όχι. Η λειτουργία ή όχι του μετρό δεν αφορά μόνο την απουσία ή παρουσία οδηγού στο συρμό αλλά και το κάθε τμήμα ξεχωριστά. Ακόμα και αν μπορεί να λειτουργήσει ο συρμός χωρίς οδηγό δεν θα ξεκινήσει ποτέ αν κάνουν απεργία όσοι ασχολούνται με την ασφάλεια των γραμμών για παράδειγμα.

Σε κάθε περίπτωση όμως είναι ένα καλό νέο...το οποίο θα υλοποιηθεί...κάποια στιγμή. Από τη χώρα της αναβλητικότητας, για το blog μου, Θοδωρής Κουλέρης!

Πηγή:
http://www.insomnia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου