Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Το Nintendo NES των $500Το NES είναι μια κονσόλα 30 και ετών. Όμως ακόμα και σήμερα υπάρχει κόσμος που θέλει να παίξει αυτά τα παλιά καλά παιχνίδια. Είτε είσαι στην ηλικία μου και έχεις ζήσει αυτές τις εποχές και θες να τις ξαναθυμηθείς ή είσαι νεότερος και θέλεις να μάθεις τι παίζαμε εμείς οι γηραιότεροι στα νιάτα μας, τα παιχνίδια του NES είναι πάντα επίκαιρα. Όμως πως θα τα παίξεις όλα αυτά τα καλά παιχνίδια;

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις emulators που είναι ο οικονομικότερος τρόπος. Μπορείς να αγοράσεις κάποια κονσόλα κλώνο με NES on a Chip και να παίξεις τα παιχνίδια...πάλι σε emulation αλλά στη τηλεόραση σου. Η Nintendo μας έφερε σχετικά πρόσφατα το NES Mini όμως τελικά ο κατάλληλος τρόπος για να παίξεις τα παλιά καλά παιχνίδια είναι με μια κονσόλα NES των 500$.

Το Analogue NT Mini είναι μια συσκευή η οποία σου δίνει την δυνατότητα να παίξεις όλα τα παιχνίδια της συλλογής σου. Η συσκευή φαίνεται να είναι καλοσχεδιασμένη και απέχει από το φτηνιάρικο πλαστικό που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι κλώνοι του NES.

Όμως τα πλεονεκτήματα του NT Mini δεν σταματάνε μόνο στον σχεδιασμό. Μπορείς να παίξεις κλασικά παιχνίδια σε δυτικά cartridges ή ακόμα και τα Ιαπωνέζικα παιχνίδια που το κέλυφος τους είναι διαφορετικό (αφού δεν υπάρχει το lock chip της Nintendo για προστασία από την πειρατεία). Έχεις επιλογές να παίξεις με HDMI, VGA αλλά και composite ώστε να παίξεις τα παιχνίδια σου στην παλιά καλή CRT που έχεις ακόμα γιατί...είσαι παρανοϊκός!

Στο κουτί φυσικά θα βρεις ένα controller που μοιάζει με υβρίδιο μεταξύ NES και SNES controller όμως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο δικό σου από το PS3, XBox και WiiU. Και φυσικά το controller είναι ασύρματο γιατί έχουμε 2017 και τα καλώδια είναι last year.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του είναι η τιμή του, 500$ αλλά και το ότι πρέπει να έχεις physical cartridges για να μπορέσεις να παίξεις. Και τα δύο μειονεκτήματα αυτά μας κάνουν να σκεφτούμε πως η συσκευή δεν προορίζεται για τον μέσω gamer αλλά για κάποιον συλλέκτη ή hardcore retro gamer.

Αν θέλεις να δεις τα χαρακτηριστικά του ή ακόμα και να το αγοράσεις πας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου