Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Τα 24 δευτερόλεπτα που έσωσαν το μπάσκετ!Το μπάσκετ είναι ένα από τα καλύτερα αθλητικά παιχνίδια το οποίο βασίζει την ομορφιά του στους κανόνες του. Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο που οι κανόνες του είναι λιγότερο περιοριστικοί το μπάσκετ χωρίς τους κανόνες του θα ήταν το πιο βαρετό παιχνίδι στο κόσμο.

Αν για παράδειγμα αφαιρούσαμε το ρολόι των 24 δευτερολέπτων θα βλέπαμε ένα παιχνίδι που η πρώτη ομάδα που θα έβαζε καλάθι απλά θα προσπαθούσε να κρατήσει τη μπάλα και να την κρατήσει μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι (όπως στο ποδόσφαιρο δηλαδή). Αυτό λοιπόν κάποτε συνέβαινε. 

Πριν καιρό το μπάσκετ δεν είχε 24 δευτερόλεπτα και ο κόσμος έχανε το ενδιαφέρον του (λογικό). Έτσι ένα φοβερό μυαλό, ο τότε πρόεδρος του NBA, υπολόγισε ποιος θα ήταν ο βέλτιστος χρόνος κατοχής της μπάλας για την κάθε ομάδα, τα σουτ που έπρεπε να κάνει η κάθε ομάδα ώστε να μπορεί να φτάσει με ποσοστό 50% σε ένα ικανοποιητικό σκορ και έτσι έβγαλε το μαγικό νούμερο...24.

Δυστυχώς για την FIBA το νούμερο αυτό ήταν για χρόνια 30 δευτερόλεπτα όμως ευτυχώς τα τελευταία χρόνια αυτό άλλαξε και βλέπουμε γρηγορότερο μπάσκετ. Για να καταλάβει βέβαια κανείς τη διαφορά στη ταχύτητα του παιχνιδιού απλά μπορεί να δει έναν αγώνα το 1997 που ο χρόνος ήταν 30 δευτερόλεπτα και έναν αγώνα σημερινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου