Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Σατανιστές της Παλλήνης και τα ΜΜΕ του 1993Με αφορμή την αποφυλάκιση του Κατσούλα, ήρθαν στο μυαλό μου μνήμες της παιδικής μου ηλικίας από "μαύρα" Χριστούγεννα που η τηλεόραση έπαιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ το θέμα των "Σατανιστών της Παλλήνης". Έτσι σκέφτηκα να ψάξω στο youtube να βρω και να θυμηθώ τι έλεγαν τότε τα μέσα και να τα κρίνω πλέον με την ματιά ενός ώριμου (ναι καλά) ανθρώπου που δεν φοβάται τον διάβολο πια αφού δεν πιστεύει σε τίποτα μεταφυσικό. Βρήκα λοιπόν το παρακάτω "μικρό" κλιπ:


Τι συμπέρασμα έβγαλα λοιπόν από αυτό. Ή οι δημοσιογράφοι της εποχής εκείνης δεν ήξεραν τι τους γίνεται είτε ήξεραν και για να κάνουν το θέμα ακόμα πιο πιασάρικο (αφού οι δολοφονίες δεν ήταν αρκετά πιασάρικες γι αυτούς) έριξαν και λίγο μεταφυσικό για σάλτσα. Το ίδιο δηλαδή που έκανε ο Κατσούλας για να πείθει τα θύματα και τους συνεργούς του.

Σε κανένα από τα κλιπ που είδα δεν αναλύουν στον απλό κόσμο του 1993 τις διαφορές του αθεϊστικού σατανισμού του Λαβέυ από τον θεϊστικού σατανισμού, ποιος είναι ο Σατανάς κατά την ίδια την εβραϊκή παράδοση, τι σημαίνει η λέξη Σαταν στα εβραϊκά κλπ. Για τον Έλληνα του 1993 όλοι οι Σατανιστές πιστεύουν στον "κακό" Σατανά και δολοφονούν. Όλα δηλαδή στο ίδιο τσουβάλι.

Δεν θα πω πως εγώ εκείνη την εποχή έβλεπα τα πράγματα διαφορετικά όμως. Εκτός από το μικρό της ηλικίας μου (πήγαινα έκτη δημοτικού τότε) και επηρεασμένος από το Χριστιανικό σπίτι στο οποίο μεγάλωσα θυμάμαι πως δεν μπορούσα να κλείσω μάτια τα βράδια εξ' αιτίας του κακού Σατανά. Για να καταφέρω να μάθω περισσότερα έπρεπε πρώτα να μεγαλώσω, να βγάλω από πάνω μου το βάρος της θρησκείας που κουβαλούσα και να μελετήσω τον κακό Σατανισμό για να καταλάβω.

Λοιπόν ο Σατανισμός δεν είναι κακός. Και φυσικά δεν σημαίνει πως όποιος δηλώνει Σατανιστής είναι κακός ή δολοφόνος. Ο Σατανισμός του Λαβέυ είναι μια αθεϊστική θρησκεία (;;;) που για το μόνο που μπορεί να την κατηγορήσει κανείς είναι για εφετζίδικη τελετουργία. Στον Σατανισμό του Λαβέυ δεν υπάρχει θεός και η έννοια του Σατανά υπάρχει μόνο ως ιδέα. Η ιδέα του αντίθετου, του διαφορετικού. Και επειδή ο Λαβεύ θέλησε να το κάνει θρησκεία ακολούθησε τα βήματα της εβραϊκής παράδοσης με τις 9 θανάσιμες αμαρτίες και τους 11 κανόνες. Ας δούμε εδώ ένα παράδειγμα της πρώτης εντολής του Σατανισμού και της πρώτης εντολής του Χριστιανικού Θεού. 

Η πρώτη εντολή λοιπόν λέει στον Χριστιανισμό "Εγώ είμαι ο κύριος ο Θεός σου". Χρήσιμη εντολή για το πως θα ζει ένας Χριστιανός τη ζωή του. Για να δούμε την πρώτη εντολή του Σατανισμού. "Μην λες την γνώμη σου ή τη συμβουλή σου αν δεν σου ζητηθεί". ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ. ΑΙΣΧΟΣ. ΝΤΡΟΠΗ. ΣΤΗ ΠΥΡΑ. 

Όπως μπορεί να καταλάβει λοιπόν κανείς από το παραπάνω παράδειγμα ο Χριστιανισμός και τα παρακλάδια του θεωρούν σημαντικό το να λατρεύουν τον έναν και μοναδικό Θεό ενώ ο αθεϊστικός Σατανισμός σου δίνει μια χρήσιμη οδηγία για το πως δεν θα γίνεις ενοχλητικός στους συνανθρώπους σου. Ναι αλλά οι Σατανιστές βιάζουν και δολοφονούν παιδάκια. Ίσως και να το κάνουν αυτό...παραβιάζοντας όμως την 5η εντολή και την 9η εντολή. Έτσι λοιπόν με λίγο ψάξιμο καταλαβαίνει κανείς πως ο Σατανισμός δεν είναι αυτή η κακιά θρησκεία που θέλει να σκοτώσει και να θυσιάσει ζώα και ανθρώπους στο Εωσφόρο.

Πάμε όμως πάλι στο θέμα των Σατανιστών της Παλλήνης. Από τα βίντεο που είδα λοιπόν κατάλαβα πως ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ. Μάλιστα, θεωρώ πως  χρησιμοποίησαν το μυστήριο που δημιουργεί η λέξη Σατανάς στους Χριστιανούς για να δώσουν μια αλλόκοσμη χροιά στις πράξης τους. Και φυσικά τα μέσα της εποχής το πήραν και το αναπαρήγαγαν αφού τους βόλευε. Εδώ στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι που λένε.

Δεν στηρίζω τον Σατανισμό σαν θρησκεία, ούτε ακόλουθος της θρησκείας αυτής είμαι, ούτε έχω προσωπικό όφελος όμως με ενοχλεί απίστευτα η ελαφρότητα και ο χειρισμός των θεμάτων θρησκείας από τα μέσα ενημέρωσης αλλά και η a priori διαμορφωμένη άποψη που έχουν κάποιοι απλά και μόνο επειδή αυτό τους είπαν. Βλέπεις κάποιον να φοράει μια πεντάλφα; Δολοφόνος! Φοράει μαύρα και έχει περίεργο μακιγιάζ. Μάγισσα, στη πυρά γρήγορα. Είναι πραγματικά ηλίθιο το 2016 οι άνθρωποι να έχουν ακόμα τέτοιες προκαταλήψεις, να πιστεύουν στη μαγεία, στο μάτι και να επηρεάζονται σε τέτοιο βαθμό από τον παραλογισμό.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου