Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Αληθινές Θεωρίες Συνωμοσίας

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου συνωμοσιολόγο αλλά ομολογώ πως και στο δικό μου πρωτόγονο μυαλό αρέσει να ακούει παραμύθια για κακούς δράκους. Κάποια από αυτά τα παραμύθια είναι αληθινά κάποια άλλα όχι. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αληθινής θεωρίας συνωμοσίας ήταν η "αποκάλυψη" (επιβεβαίωση θα την έλεγα εγώ) πως η NSA παρακολουθεί τις συνομιλίες των πολιτών. Όμως υπάρχουν κι άλλες επιβεβαιωμένες θεωρίες συνωμοσίας. Μερικές από αυτές είναι:
Ο στρατός συνωμοτεί για να προκαλέσει φόβο στον λαό
Μια κλασσική θεωρία είναι ότι ο Κένεντι έγινε έξαλλος με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας για τα σχέδιά τους να προκαλέσουν πολέμους στην αμερικανική ήπειρο. Κάποιοι επιμένουν ότι αυτός ήταν και ο λόγος που δολοφονήθηκε.
Τα όπλα καρδιακής προσβολής υπάρχουν
Το 1975 η CIA άρχισε να χρησιμοποιεί τα όπλα καρδιακής προσβολής: είχαν σφαίρες από πάγο βουτηγμένο σε τοξίνες που προκαλούσαν καρδιακή προσβολή.
Το FBI συνωμοτεί εναντίον ακτιβιστών
Το FBI διαθέτει πράγματι ένα σώμα ονόματι COINTELPRO που στοχοποιεί διάφορες ομάδες ακτιβιστών, όπως τους «Black Panthers».
Η «Επιχείρηση Κοτσύφι»
Η «Επιχείρηση Κοτσύφι» (Operation Mockingbird) ήταν ενεργή από το 1948 και ανήκε στα βασικά όπλα του Ψυχρού Πολέμου. Πέρασε στο χώρο των θεωριών συνωμοσίας τη δεκαετία του 1970 και αποδείχθηκε πραγματικότητα μόλις το 2007. 
Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ παρακολουθεί τις συνομιλίες πολιτών
Και μαθεύτηκε χάρη στον Edward Snowden.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου