Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Εγκληματίες στη χλιδή και έντιμοι στο δρόμο. Μια ακόμα αδικία του σημερινού πολιτισμού!


Στον σύγχρονο πολιτισμό αναμφισβήτητα υπάρχουν πολλές αδικίες. Μια από αυτές παρουσιάζει και το παρακάτω βίντεο. Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που διαπράττει έγκλημα να μπορεί να έχει δωρεάν στέγη και φαγητό ενώ ένας άνθρωπος που προσπαθεί να μην ξεφύγει από τα όρια του νόμου να μην έχει την ικανότητα να έχει αυτές τις πολυτέλειες.


Προφανώς δεν λέει κανείς πως όταν κάποιος διαπράττει έγκλημα πρέπει να τιμωρείτε αυστηρά από το σύστημα. Θεωρώ πως θα πρέπει το σύστημα να του δίνει την δυνατότητα να μορφωθεί, να αποκτήσει ειδικότητα σε κάποιο επάγγελμα και φυσικά να μην λείπει στέγη και φαγητό. Όμως ταυτόχρονα δεν μπορώ να θεωρήσω λογικό κάποιοι άνθρωποι που ήταν άτυχοι να μην έχουν την δυνατότητα να τραφούν και να στεγαστούν.

Θα πρέπει νομίζω οι πολιτισμένες χώρες να μεριμνήσουν γι αυτήν την αδικία. Στο βίντεο βλέπουμε πως κάποιοι φυλακισμένοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν σε ένα κελί με παροχές με είτε χρηματικό αντάλλαγμα ή παραγωγή εργασίας. Θα μπορούσε ίσως να συμβεί κάτι παρόμοιο και για τους άστεγους.

Όπως και να έχει το βίντεο δημιουργεί προβληματισμούς και σκέψεις και είναι ένα ακόμα πρόβλημα του σημερινού πολιτισμού μας. Αξίζει κανείς να το δει και να προβληματιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου