Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Το ραπανάκι Σώρρας

Πριν δύο τρία χρόνια εμφανίστηκε σαν ραπανάκι από το πουθενά ένας άνθρωπος που μας έλεγε πως έχει τα λεφτά για να μας σώσει από τα δάνεια που έχουμε πάρει. Όταν είχα ακούσει αυτή την είδηση τότε φανταζόμουν κάποιον επιχειρηματία του εξωτερικού, Ελληνικής καταγωγής, που πράγματι είχε τους πόρους και τις γνωριμίες για να σώσει τη χώρα. Από τη μια ήταν η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για όποιον ζει σε αυτή τη χώρα και από την άλλη ξέρουμε πως κάποιοι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες περιουσίες στο εξωτερικό οπότε η πρώτη σκέψη ήταν θετική.

Όταν είδα όμως τον τύπο αυτόν σε συνεντεύξεις κατάλαβα αμέσως πως πρόκειται για έναν τσαρλατάνο. Έναν τύπο που το μόνο που ήθελε ήταν να ακουστεί το όνομα του και σκεφτόμουν από τότε πως κάτι παραπάνω ήθελε εκτός από το να γίνει διάσημος. Σήμερα λοιπόν ο άνθρωπος αυτός άρχισε πάλι να απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης είτε με τη ΜΚΟ Ελλήνων Συνέλευσις (ΕΛΣΥΝ) ή με τις χθεσινές του δηλώσεις.

Εχθές λοιπόν ο άνθρωπος αυτός δήλωσε ανερυθρίαστα πως οι ανάπηροι που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι ντροπή και δεν πρέπει να τους δίνουμε μετάλλια όπως κάνουμε στους "κανονικούς" ανθρώπους. Μάλλον αυτός ο άνθρωπος αγνοεί την ουσία των Ολυμπιακών αγώνων και τι σημαίνει να μπορείς να ξεπερνάς τις δυσκολίες. Ο ίδιος άνθρωπος, σε 40 δευτερόλεπτα πέφτει και σε δεύτερο λάθος που για κάποιον που θεωρεί πως είναι Έλληνας και στηρίζει την ιδεολογία των αρχαίων Ελλήνων δεν νοείται. Λέει λοιπόν αυτός, ο μεγάλος Έλληνας ιστορικός, πως οι 7 κύκλοι των Ολυμπιακών αγώνων σχετίζονται με την συχνότητα διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων στην αρχαία Ελλάδα, δηλαδή κάθε 7 χρόνια σύμφωνα με τον Σώρρα. Προφανώς αυτός ο άνθρωπος είναι παντελώς ανιστόρητος και αμόρφωτος αφού οι Ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαιότητα γίνονταν κάθε 4 χρόνια και οι 7 κύκλοι, που δεν υπήρχαν στην αρχαιότητα, είναι σύμβολο της ενότητας των 7 ηπείρων.


Για άλλη μια φορά ένα κράτους με νόμους αφήνει έναν τέτοιο τσαρλατάνο να κυκλοφορεί ελεύθερος και να αμολάει τις μπαρούφες του κάνοντας αρκετούς αφελείς να πιστεύουν τις βλακείες του. Δεν ξέρω γιατί κάποιοι τον ακολουθούν θεωρώντας το σωτήρα. Ακόμα και αν υποθέσουμε πως έχει όλα αυτά τα λεφτά που λέει θα ήθελα κάποιος να μου απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις μου. Παράδειγμα, ένας τόσο πλούσιος άνθρωπος γιατί ζητάει 20 ευρώ για να κάνεις εγγραφή στην ΜΚΟ του; Αν όντως έχει τα λεφτά που λέει, και η κυβέρνηση δεν θέλει να τα πάρει, γιατί δεν φτιάχνει μερικά εργοστάσια ώστε να βρει και ο κόσμος δουλειά και να συνεισφέρει στην Ελληνική οικονομία. Είναι ο Σώρρας πιο πλούσιος από τον Bill Gates;

Βέβαια, αν κάποιος κάνει μια έρευνα στο ιντερνετ μπορεί να βρει ανθρώπους που έχουν ψάξει την αλήθεια για τα 600 δις και με αποδείξεις μπορούν να επιβεβαιώσουν την απάτη.


Θεωρώ πως ο Σώρρας θέλει μόνο να τσιμπήσει μερικά εύκολα λεφτά, να φτιάξει όνομα και γιατί όχι με την φήμη του να φτιάξει ένα ακόμα κόμμα για να μπει κι αυτός στη βουλή. Δυστυχώς όταν μια χώρα έχει οικονομικά προβλήματα αρκετοί άνθρωποι θα βγουν να το εκμεταλλευτούν ώστε να έχουν προσωπικό συμφέρον. Ελπίζω κάποια στιγμή αυτή η χώρα να κάνει όλα τα νόμιμα και να χώσει αυτόν τον άνθρωπο στη φυλακή. 

Η δημοσιογράφος που με σθένος στήριζε τον Σώρρα τώρα είναι εναντίων του:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου