Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Game of Thrones: Είναι η Daenerys η Mad Queen του Westeros;


Η τελευταία season του Game of Thrones τελείωσε όμως μας άφησε πολλά να αναρωτιόμαστε για το μέλλον του Westeros. Ένα από αυτά είναι και το αν τελικά η Daenerys έχει πάρει λίγο από την τρέλα του πατέρα της, του Mad King. Φυσικά όλο το ίντερνετ γράφει σχετικά όμως κανένας δεν πιάνει την...επιστημονική πλευρά.

Όλοι εκτός από τον MatPat του Film Theory. Και κάποιος μπορεί να αναρωτιέται αν η επιστήμη και η φαντασία μπορούν να συνυπάρχουν; Μα είναι ο μοναδικός λόγος που ένας φανταστικός κόσμος μπορεί να γίνει επιτυχημένος. Αν ο φανταστικός κόσμος δεν έχει κάτι γνώριμο, δεν έχει κανόνες που μπορούν να αναγνωριστούν από τον "πραγματικό κόσμο" τότε δεν μπορεί να είναι επιτυχημένος. Σκεφτείτε οποιονδήποτε κόσμο φαντασίας. Από comics μέχρι βιβλία. Όλοι οι κόσμοι προσπαθούν να έχουν ένα λογικό και αναγνωρίσιμο πλαίσιο στο οποίο κινούνται ώστε να μην είναι εντελώς ξένα από τον αναγνώστη.

Έτσι λοιπόν θα μπορούσαν και οι νόμοι της γενετικής να ισχύουν στο φανταστικό κόσμο του Martin. Άρα θα μπορούσαμε με επιστημονικές μεθόδους να βγάλουμε ένα συμπέρασμα αν η Daenerys μπορεί να ακολουθήσει στο μέλλον τα βήματα του τρελού βασιλιά ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου