Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Υπάρχουν περισσότερα από δύο φύλα;


Διαβάζω λοιπόν σήμερα το πρωί στο Insomnia πως υπάρχουν αντιδράσεις απέναντι στη Google για τον απλό λόγο ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα κατά της επιλογές αναζήτησης, αρσενικό και θηλυκό. Αυτό μου θύμισε την πρόσφατη είδηση που ήρθε από τον Καναδά και λέει ότι οι Καναδοί θα έχουν την δυνατότητα επιλογής τρίτου φύλου στη ταυτότητα τους. Λοιπόν, νομίζω πως έχουμε περάσει στο άλλο άκρο με αυτές τις βλακείες.

Το θέμα με την ομοφυλοφιλία έχει ξεπεράσει τα λογικά επίπεδα και σιγά σιγά θα αρχίσει να τρώει την ουρά του. Και εξηγώ. Τα φύλα στους ανθρώπους είναι δύο. Υπάρχουν άνθρωποι με τα γεννητικά όργανα τους έξω (άνδρες) και άνθρωποι με τα γεννητικά τους όργανα μέσα (γυναίκες). Κατά την διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου η επιστήμη δίνει την δυνατότητα σε όποιους ανθρώπους νιώθουν την ανάγκη να αλλάξουν φύλο. Άρα και σε αυτή τη περίπτωση δεν έχουμε τρίτο φύλο. Και αυτό γιατί απλά δεν υπάρχει.

Έχουμε όμως τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ατόμου. Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από το φύλο και δεν έχει λόγο να γράφεται στη ταυτότητα. Δεν ενδιαφέρει κανέναν ο σεξουαλικός προσανατολισμός κάποιου, όπως δεν ενδιαφέρει το θρήσκευμα ή οι πολιτικές πεποιθήσεις. Άρα το να αναγράφεται στη ταυτότητα είναι εντελώς χαζό. Όπως χαζό είναι να απαιτήσεις να έχεις επιλογή φύλου πχ ουδέτερο. Το να μπορείς να βρεις άτομα με συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό έχει κάποιο νόημα, κυρίως αν σε ενδιαφέρει να βρεις το άλλο σου μισό. Όμως αυτό πάει σε συνδυασμό με το φύλο που μπορεί να είναι είτε αρσενικό είτε θηλυκό.

Ειδικά με το θέμα του Καναδά, όπου θα αναγράφεται το ανύπαρκτο τρίτο φύλο ενέχει και κάποιο κίνδυνο. Μπορεί παράδειγμα ο μελλοντικός σου εργοδότης να θεωρεί αφύσικους τους ομοφυλόφιλους. Όταν στην ταυτότητα σου αναγράφεις κάτι που δεν ενδιαφέρει ούτε το κράτος ούτε και τον εργοδότη, κάτι που αφορά μόνο εσένα τότε δίνεις τη δυνατότητα σε κάποιους κοντόφθαλμους ανθρώπους να εφαρμόσουν τις χαζές τους απόψεις και είτε να μην σε προσλάβουν ακόμα και αν είσαι ικανός είτε να εκλεγεί κάποιος νέος Χίτλερ στο Καναδά και αν σφάξει όλους τους ανθρώπους του "τρίτου" φύλου.

Δεν λέω πως πρέπει οι άνθρωποι να κρύβονται. Ακριβώς το αντίθετο μάλιστα. Αλλά το θέμα της ταυτότητας έχει να κάνει με το ποιες πληροφορίες πρέπει πραγματικά να έχει το κράτος στη κατοχή του για τον κάθε πολίτη και το θέμα της google έχει να κάνει με απλή λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου