Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Η CSKA πρωταθλήτρια Ευρώπης


Τελικός της Euroleague εχθές και παρακολουθήσαμε έναν απίστευτο αγώνα. Εκτός από το ενδιαφέρον που είχε ο αγώνας για το ελληνικό στοιχείο (Ιτούδης, Σλούκας), υπήρχε και η μπασκετική κόντρα δύο ανθρώπων που κατέκτησαν μαζί 5 τίτλους Euroleague. Ο Ιτούδης και ο Ομπράντοβιτς συνεργάστηκαν 13 χρόνια στον Παναθηναϊκό και μάλιστα τη εποχή που ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτος κυρίαρχος στην Ευρώπη.

Στα αγωνιστικά τώρα, η CSKA πήρε μια μεγάλη διαφορά από την αρχή του αγώνα και μάλιστα κάποια στιγμή έφτασε τους 21 πόντους. Τη διαφορά τη πήρε στη 2η περίοδο στη οποία έπαιξε απίστευτο μπάσκετ. Ο Τεόντοσίτς έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και μαζί με τον Higgins έδωσαν την διαφορά στη CSKA.

Και ενώ όλα φαίνονταν πως είχαν τελειώσει, αφού και η τρίτη περίοδος τελείωσε 53 - 69 υπέρ της CSKA άρχισαν τα όργανα. Σλούκας, Udoh και Dixon γύρισαν το παιχνίδια και έφεραν την Φενερ κοντά στο τίτλο και τη CSKA να φοβάται τα φαντάσματα του πρόσφατου παρελθόντος με χαμένο παιχνίδι σε τελικό. Και μάλιστα η Φενερ είχε την ευκαιρία να πάρει το ματς κοντά στο τέλος της κανονικής διάρκειας όμως ο Udoh αστόχησε σε δύο συνεχόμενα σουτ.

Το παιχνίδι πήγε στη παράταση και εκεί η CSKA έπαιξε καλύτερα και τελικά κέρδισε τη Φενερ με 101 - 96. Ένας αγωνιστικά επεισοδιακός τελικός, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι δηλαδή που σίγουρα έκανε τους φαν των δύο ομάδων να καρδιοχτυπήσουν και τους υπόλοιπους που ήταν αδιάφορο το αποτέλεσμα να δούμε ένα ωραίο παιχνίδι. Ο Ιτούδης έγινε ο δεύτερος Έλληνας προπονητής που κατακτά αυτό το τρόπαιο και η CSKA ξορκίσε τους δαίμονες του παρελθόντος που της στέρησαν πολλές φορές το τίτλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου