Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Το μπάσκετ των ΓιαννακόπουλωνΧθες είχαμε ψήφιση πολυνομοσχεδίων που μαυρίζουν την ψυχή μας όμως είχαμε και μπάσκετ και μάλιστα τον δεύτερο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Και εχθές λοιπόν, όπως και στο πρώτο παιχνίδι έγινε πραγματική μάχη από τις δύο ομάδες. Οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχόμενες και καμία ομάδα δεν έδειχνε να είναι εμφανώς καλύτερη από την άλλη. Και έτσι θα πρέπει να είναι οι τελικοί των playoff. Οι δυνατότερες ομάδες του πρωταθλήματος να κονταροχτυπιούνται σε μια σειρά αγώνων που θα δείξουν τον νικητή. Ένας πρωταθλητής, είτε Ευρώπης ή εθνικός, θα πρέπει να υποστεί την ψυχοφθόρα σειρά τελικών και όχι δύο αγώνες σε final four. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Τα θετικά των δύο πρώτων παιχνιδιών των τελικών δεν σταματάνε μόνο στα εντός του αγωνιστικού χώρου. Ευτυχώς για πρώτη φορά στα ελληνικά γήπεδα βλέπουμε σεβασμό τόσο από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού για τους αντίπαλους παίχτες. Έτσι στο πρώτο αγώνα τα υβριστικά συνθήματα κατά του Διαμαντίδη περιορίστηκαν μόνο σε κάποιους ηλίθιους στην αρχή του αγώνα αλλά και εχθές είχαμε το χειροκρότημα συμπαράστασης από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού στον Πρίντεζη και στην πρόσφατη απώλεια του πατέρα του. Και αυτό θα έπρεπε να είναι το μπάσκετ των φιλάθλων. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεις το άθλημα αυτό. 

Όμως σήμερα το πρωί διαβάζω πως ο Παναθηναϊκός απειλεί να μην παίξει στο τρίτο παιχνίδι της σειράς γιατί θεωρεί πως έγιναν βήματα από τον Σπανούλη στο τελευταίο και καθοριστικό τρίποντο του χθεσινού αγώνα. Για άλλη μια φορά δηλαδή ο Παναθηναϊκός προτιμάει να παίξει ένα παιχνίδι εξωαγωνιστικά, με απειλές, άνανδρα, επαναλαμβάνοντας αυτά που έκανε 20 χρόνια πριν και κάνοντας κακό τόσο στους ίδιους τους φιλάθλους όσο και στο Ελληνικό μπάσκετ.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει πάρει έξι πρωταθλήματα Ευρώπης όμως όσο καλό προσπαθούν να κάνουν οι Γιαννακόπουλοι στον Παναθηναϊκό τόσο καταστρέφουν το Ελληνικό μπάσκετ. Όλοι θυμούνται τα υβριστικά λόγια του Δ. Γιαννακόπουλου κατά του Σπανούλη μερικά χρόνια πριν. Αν λοιπόν το κεφάλι της ομάδας λέει τέτοια πράγματα, οι οπαδοί της ομάδας τι θα έπρεπε να λένε. Όλοι θυμούνται επίσης και τις εποχές που ο Παναθηναϊκός έπαιρνε τα πρωταθλήματα Ευρώπης το ένα μετά το άλλο πως ταυτόχρονα έπαιρνε στην ομάδα και όλους τους καλούς Έλληνες παίχτες με αποτέλεσμα να κάνει το Ελληνικό πρωτάθλημα λιγότερο ανταγωνιστικό. 

Ελπίζω να συνέλθουν εκεί στο Παναθηναϊκό και να παίξουν το τρίτο παιχνίδι. Γιατί όσο συνεχίζεται αυτή η συμπεριφορά από τον Παναθηναϊκό κάνει κακό σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου