Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

WordPress: Πως να βάλουμε plugins στο template μας


Πολλές φορές όταν φτιάχνουμε κάποιο template από την αρχή, για κάποιο cms, χρειαζόμαστε κάποιο plugin το οποίο θα θέλαμε να φορτώσει, αν δεν είναι ήδη active, μαζί με το template που φτιάχνουμε.
Παρακάτω λοιπόν γράφω πως μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο σε wordpress.

Το παράδειγμα που θα χρησιμοποιήσω θα χρησιμοποιήσω το plugin Add category to pages με το οποίο μας δίνεται η δυνατότητα να δώσουμε κατηγορία σε pages του template με την προοπτική να μπορούμε να φορτώσουμε επιλεκτικά τα pages που θέλουμε σε κάποιο σημείο του Template.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε φυσικά είναι να κάνουμε unzip τα αρχεία του plugin μέσα στο φάκελο του template που δημιουργούμε. Αφού το κάνουμε αυτό θα πρέπει να δηλώσουμε στο wordpress πως κάθε φορά που φορτώνεις αυτό το template θα φορτώνεις μαζί και το συγκεκριμένο plugin ΜΟΝΟ αν δεν είναι ήδη active. Οπότε, ελέγχουμε τον κώδικα του plugin για να δούμε αν φορτώνει κάποια κλάση ή κάποια function που θα μπορούμε να ελέγξουμε αν είναι τρέχει και πάμε στο μαγικό αρχείο του wordpress που ακούει στο όνομα functions.php και γράφουμε τα παρακάτω:

function start_plugin() { 
   if (!function_exists('category_and_tag_archives'){
         include_once(TEMPLATEPATH.'/plugins/add-category-to-pages/add-category-to-page.php');
      }
}

add_action('after_setup_theme', 'start_plugin');


Και είναι έτοιμο. Τώρα κάθε φορά που φορτώνουμε το template αυτό φορτώνουμε και το plugin που χρειαζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου