Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

SNES code Injection - Κώδικας με το χέρι


Κάποτε, οι πρώτοι χάκερς, χρησιμοποιούσαν το τηλέφωνο και τις τηλεφωνικές υπηρεσίες με διάφορους τρόπους. Είχαν ανακαλύψει μεθόδους να κάνουν κλήσεις με χρήση σφυρίχτρας, χωρίς καν να ακουμπούν το αριθμητικό πληκτρολόγιο, να κάνουν κλήσεις με άλλες αυτοσχέδιες μηχανές κ.λ.π. Όποιος έχει δοκιμάσει κάτι τέτοιο θα ξέρει πόσο δύσκολο είναι να καλέσεις ακόμα κει τριψήφιο νούμερο "παίζοντας" με το hook της συσκευής του.

Η λογική αυτή των πρωτόγονων εκείνων χάκερ έχει πάει σε άλλο επίπεδο το 2016. Μπορούν πλέον να κάνουν injection κώδικα assebly σε προγράμματα χωρίς να μεταφέρουν δεδομένα μέσω υπολογιστή. Κάτι τέτοιο έκανε και ο χάκερ του video που κατάφερε με χρήση bugs του παιχνιδιού Super Mario World να περάσει με το χέρι όλες τις εντολές για να μπορέσει να παίξει Flappy Bird στο Super Nintendo. 

Για να γίνει πιο απλή η εισαγωγή των κώδικα, παραμετροποιήθηκε ο κώδικας έτσι ώστε να καταλαμβάνει το μικρότερο δυνατό μέγεθος δηλαδή 331 bytes. Αυτό σημαίνει 331 εισαγωγές κώδικα με το χέρι. Πραγματικά φοβερό κατόρθωμα τόσο στη σύλληψη του όσο και στη δεξιότητα εκτέλεσης του.

Η είδηση αυτή είναι τόσο αληθινή όσο θα μπορούσε να είναι μια είδηση πριν τριών ημερών. Οπότε δεν πέφτει στη κατηγορία πρωταπριλιάτικου αστείου. Είναι αληθινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου