Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Τρομακτικές Ιστορίες


Η ιστορία που θα αφηγηθώ μου συναίβει πριν αρκετά χρόνια, όταν ακόμα ήμουν έφηβος και όπως όλοι οι έφηβοι έψαχνα τον εαυτό μου. Ήθελα να βρω σε ποια κατηγορία ανήκω, ποιος είμαι, ποιος είναι ο ρόλος μου στη ζωή. Πάντα κινούμουν στη μετριότητα. Μέτριος μαθητής, μέτριος στα σπορ, ποτέ δεν έμπλεξα σε καβγάδες, ποτέ δεν αντιμίλησα σε κανέναν. Δεν ήμουν αυτό που λένε ο "περίεργος" της τάξης αλλά δεν διεκδίκησα ποτέ και βραβείο κοινωνικότητας.

Την περίοδο εκείνη που εγώ "έψαχνα τον εαυτό μου" είχε έρθει στο σχολείο μια νέα μαθήτρια. Από την πρώτη ματιά που της έριχνε κάποιος μπορούσε να αντιληφθεί πως δεν ήταν και το πιο φυσιολογικό παιδί. Φορούσε πάντα μαύρα δερμάτινα κολάν και μαύρες μπλούζες που συχνά είχαν απεικόνισης κάποιου δαίμονα. Τα κοντά μαλλιά της ήταν κατάμαυρα επίσης και πάντα φορούσε μαύρες σκιές κάτω από τα μάτια. Κάποιοι την φώναζαν κοροϊδευτικά "κοράκι" εξαιτίας της εμμονής της με το μαύρο χρώμα. Όχι όμως πως είχε και μεγάλη σημασία η γνώμη των άλλων αφού δεν μιλούσε ποτέ σε κανέναν. Ούτε καν στους καθηγητές όταν τη ρωτούσαν σχετικά με το μάθημα. Ποτέ δεν είχε ακούσει κανείς τη φωνή της. Στα διαλείμματα διάβαζε κάτι χοντρά βιβλία με τίτλους όπως η "Η μαύρη μαγεία στην αρχαιότητα", "Πως να βρείτε το σκοτάδι μέσα στο φως" και "Οι μάγισσες του 18ου αιώνα".

Δεν μπορούσε κανείς όμως να την χαρακτηρίσει άσχημη. Το κορμί της, έστω και κάτω από αυτή τη μαυρίλα, έδειχνε πως ήταν ελκυστικό και το γλυκό της πρόσωπο θα την έκανε την περιζήτητη κοπέλα του σχολείο. Αν δεν ήταν βέβαια τόσο περιθωριακή και απομονωμένη. Δικαιολογημένα λοιπόν κι εγώ, πολλές φορές, την κοιτούσα την ώρα του μαθήματος, άλλες φορές με απορία και άλλες γεμάτη λαγνεία. Άλλωστε ήμουν σε ηλικία που οι σεξουαλικές μου ορμές ήταν κορυφωμένες ακόμα και αν δεν είχα ακόμα καμία σεξουαλική εμπειρία.

Η ίδια, νομίζω, είχε καταλάβει πως την παρακολουθούσα τις ώρες του μαθήματος. Συγκεκριμένα μια από εκείνες τις φορές που είχα κολλήσει το βλέμμα μου πάνω της, και θαύμαζα τα μεγάλα σκοτεινά μάτια της είχε γυρίσει και είχε καρφώσει το βλέμμα της πάνω μου κι εκείνη μέχρι που τέλειωσε το μάθημα. 

Ένα βράδυ, ενώ γύριζα από το φροντιστήριο και ήμουν, όπως συνήθως, χαμένος στις δικές μου σκέψεις σταμάτησε μπροστά μου μια μηχανή από αυτές που αρκετοί μαθητές χρησιμοποιούσαν για να μετακινούνται στις διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες. Ο αναβάτης φορούσε μαύρα όμως από τη φιγούρα κατάφερα να καταλάβω πως ήταν κάποια κοπέλα. Φορούσε ένα μαύρο γυαλιστερό κράνος με μαύρο τζάμι που δεν άφηνε να δουν το πρόσωπο του αναβάτη. Με γρήγορες κινήσεις έβγαλε το κράνος της και αποκαλύφθηκε το πρόσωπο της. Ήταν αυτή, το "κοράκι". Είχα χάσει τα λόγια μου. Δεν ήξερα πως έπρεπε να αντιδράσω ή αν έπρεπε να αντιδράσω. Κάρφωσε το βλέμμα της πάνω μου για λίγα δευτερόλεπτα και μετά μου είπε:

- Με γουστάρεις;

Εγώ δεν ήξερα τι να πω. Είχα παγώσει ολόκληρος. Ήμουν ο πρώτος που άκουγε τη φωνή της.

- Θες να σου δείξω κάτι που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό, μου ξαναείπε.

Εγώ έγνεψα θετικά με το κεφάλι μου και εκείνη μου έκανε νόημα να ανέβω στη μηχανή της. Μετά από μισή ώρα περίπου είχαμε φτάσει σε ένα παλιό απομονωμένο κτίριο που οι αστικοί θρύλοι της περιοχής το ήθελαν στοιχειωμένο. Είχα ακούσει πολλές φορές την ιστορία και παρά το ότι δεν πίστευα σε αυτά πάντα με έπιανε ρίγη στη σκέψη αυτού του κτιρίου. Ήταν ένα παλιό διώροφο που πριν 20 χρόνια ένας πατέρας είχε σκοτώσει το παιδί και τη γυναίκα του. Όταν η αστυνομία τον συνέλαβε είχε πει πως δεν θυμόταν τίποτα από τις δολοφονίες. Μετά από λίγες μέρες τον είχαν βρει οι αστυνομικοί μέσα στο κελί του κρεμασμένο. Το κτίριο μετά από αυτό το περιστατικό δεν θέλησε ποτέ κανείς να το αγοράσει και να το αξιοποιήσει οπότε είχε μείνει για να θυμίζει την απίστευτη ιστορία που είχε συγκλονίσει τη μικρή μου πόλη.

Το κοράκι κατέβηκε από τη μηχανή κι εγώ ακολούθησα το παράδειγμα της. Άνοιξε την κατεστραμμένη πόρτα του κτιρίου και μπήκε μέσα. Εγώ πάγωσα, αφού όπως είπα και πριν το κτίριο αυτό πάντα έφερνε στην επιφάνεια το πρωτόγονο συναίσθημα του φόβου. Εκείνη σταμάτησε λίγα μέτρα πιο μέσα και με κοίταξε με υποτιμητικό βλέμμα. 

- Θα μπεις; 

- Ναι, είπα και πέρασα κι εγώ τη κατεστραμμένη πόρτα.

Το κοράκι, αφού μπήκαμε, έβγαλε από το σακίδιο της ένα σακουλάκι με μια κόκκινη σκόνη άρχισε να σχηματίζει με αυτή στο βρώμικο έδαφος ένα σχέδιο. Ήταν ένα γνωστό σχέδιο από πέντε τρίγωνα με τέτοιο τρόπο συνδυασμένα που έφτιαχναν αυτό που ονομάζουν πεντάλφα. Στη συνέχεια έβγαλε από το σακίδιο της πέντε κόκκινα κεριά, έναν αναπτήρα και ένα πακέτο τσιγάρα. Άφησε τα κεριά στα πόδια και άναψε το τσιγάρο.

- Θέλω να κάνουμε έρωτα, μου είπε.

- Κι εγώ, της είπα και δεν ξαναμιλήσαμε μέχρι που τελείωσε το τσιγάρο της.

Αφού τελείωσε το τσιγάρο της άναψε τα πέντε κεριά με τον αναπτήρα της και τα τοποθέτησε στις πέντε κορυφές των τριγώνων που είχε σχηματίσει προηγουμένως. Στάθηκε στο κέντρο της πεντάλφας, έβγαλε τα ρούχα της και ξάπλωσε στο βρόμικο πάτωμα του κατεστραμμένου διώροφου.

Βρισκόταν ξαπλωμένη ολόγυμνη μπροστά μου επιβεβαιώνοντας αυτό που είχα υποψιαστεί. Το κορμί της ήταν τέλειο. Το δέρμα της κατάλευκο, χωρίς κανένα σημάδι. Οι γοφοί της και το στήθος της καλοσχηματισμένα έδιναν περισσότερο την εντύπωση μιας ολοκληρωμένης γυναίκας παρά μια έφηβης. Εκείνη άρχισε να λικνίζει το κορμί της σε μια βουβή μουσική που μόνο εκείνη μπορούσε να ακούσει και μου έκανε νόημα να πάω κοντά της.

Έβγαλα βιαστικά τα ρούχα μου και ξάπλωσα μαζί της. Άρχισε να με φιλάει. Δεν είχα νιώσει ποτέ το ερωτικό φιλί μιας γυναίκας και ήταν ένα πρωτόγνωρο και συνάμα υπέροχο συναίσθημα. Με τα χέρια μου προσπάθησα να χαϊδέψω κάθε σημείο του κορμιού της. Βασιζόμενος στο ερωτικό ζωώδες ένστικτο μπήκα μέσα της και άρχισα να πάλλομαι ρυθμικά ώσπου ψέλλισε κάτι στο αυτί μου σε μια γλώσσα που δεν είχα ξανακούσει.

Σίγουρα δεν ήταν λέξεις από κάποια γνωστή γλώσσα αλλά έμοιαζε με κάποια αρχαία ξεχασμένη γλώσσα που εκείνη είχε ανακαλύψει σε κάποιο από τα σκοτεινά βιβλία που διάβαζε στα διαλείμματα του σχολείου.  Αφού τελείωσε να απαγγέλλει τα μαγικά αυτά λόγια με δάγκωσε στο λαιμό τόσο δυνατά που άρχισε να αναβλύζει αίμα από τη πληγή.

Παρά τη εκστατική κατάσταση που βρισκόμουν σταμάτησα αφού ο πόνος ήταν πραγματικά μεγάλος. Εκείνη συνέχισε να απαγγέλλει το μυστηριακό ποίημα στη άγνωστη σε εμένα γλώσσα μέχρι που το σαπισμένο και βρώμικο δωμάτιο που βρισκόμασταν γέμισε από καπνό. Το αίσθημα του πάθους που είχα αντικαταστήθηκε μέσα σε μια στιγμή από το πρωτόγονο συναίσθημα του φόβου.

Ένιωσα ακριβώς από πάνω μας μια παρουσία να μας παρακολουθεί και η περιέργεια με ώθησε να κοιτάξω αν ήταν αλήθεια ή γέννημα του φοβισμένου μου μυαλού. Μέσα στο καπνό, που δεν ξέρω από που είχε έρθει, κατάφερα να διακρίνω μια σκιά. Καθώς καθάριζε η ατμόσφαιρα από το καπνό και τη μυρωδιά από θειάφι διέκρινα μια φιγούρα αρκετά ψιλή, πρέπει να ήταν περίπου δύο μέτρα, που φορούσε μαύρα ράσα και μια μάσκα γουρουνιού. Έμοιαζε με άνθρωπο όμως τα πόδια του δεν ήταν ανθρώπινα αλλά έμοιαζαν με αυτά του τράγου.

- Είναι η σειρά του να γευτεί το παρθένο κορμί μου, είπε το κοράκι και χωρίς να το καταλάβω βρέθηκα στο σημείο που είχα αφήσει τα ρούχα μου. Προσπάθησα βιαστικά να κρύψω τη γύμνια μου ενώ η μορφή που είχε παρουσιαστεί από το πουθενά πήρε τη θέση μου και άρχισε να κάνει έρωτα με το κοράκι.

Το δωμάτιο σύντομα γέμισε από ζωώδη μουγκρητά ηδονής που έρχονταν κυρίως από εκείνη τη μυστήρια δαιμονική μορφή. Ο φόβος έδωσε τη σειρά του στο αίσθημα αυτοσυντήρησης αφού έβαλα μόνο το παντελόνι μου και έτρεξα γρήγορα έξω από αυτό το σπίτι.

Την επόμενη μέρα το κοράκι δεν εμφανίστηκε στο σχολείο και λίγες μέρες μετά δύο κυνηγοί βρήκαν το γυμνό της πτώμα στο δάσος. Κάποιοι έλεγαν πως βρέθηκε διαμελισμένη, άλλοι έλεγαν πως βρέθηκε με σημάδια στο κορμί της, σαν κάποιος να τη βασάνισε πριν τη δολοφονήσει. Δεν είπα ποτέ τίποτα σε κανέναν για όλα αυτά. Δεν θα με πίστευαν ακόμα και αν τα έλεγα σε κάποιον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου