Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Ghostbusters: Το πρώτο trailerΠριν δυο μέρες η sony έδωσε στο ίντερνετ το πρώτο trailer της νέας ταινίας Ghostbustes. Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα ιδέα ότι έφτιαχναν καινούρια ταινία ghostbustes και το trailer ήταν έκπληξη για μένα. Όμως για να κάνουμε μια μικρή ανάλυση στο trailer μήπως καταφέρουμε και αποκρυπτογραφήσουμε το τι μας περιμένει στη νέα ταινία Ghostbusters.


1. Οι νέοι Ghostbusters είναι γυναίκες: Αρκετοί άρχισαν να τσινάνε με αυτή την αλλαγή. Εμένα προσωπικά μου αρέσει η ιδέα τεσσάρων θηλυκών ghostbusters. Είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Άλλωστε αν έβαζαν άνδρες κωμικούς για αυτό το project όλοι θα έλεγαν πως προσπαθούν να αντιγράψουν την επιτυχία του παλιού χωρίς καμία καινοτομία. Τώρα που κάνουν μια καινοτομία αρκετοί κράζουν τους παραγωγούς.

2. Δεν είναι sequel: Εντάξει, αυτός που έφτιαξε το trailer ήθελε να μας trollάρει. Όταν αρχίζει το trailer κάνει αναφορά στους παλιούς Ghostbusters αφήνοντας να εννοηθεί πως η ταινία είναι sequel. Μάλιστα όσο έβλεπα το trailer προσπαθούσα να καταλάβω πως έχουν συνδέσει τους παλιούς Ghostbusters με τους νέους. Κάποια από τις νέες GB έχει συγγένεια με κάποιον από τους παλιούς, είναι όλες φανατικές των παλιών GB και θέλουν να βαδίσουν στα βήματα τους...δεν ξέρω. Εγώ προσπαθούσα να βρω το σημείο που συνδέει τις δύο παλιές ταινίες με την καινούρια. Τελικά μας κορόιδεψαν όλους αφού η ταινία είναι reboot του franchise...Δυστυχώς.

3. Από το trailer, μόνο μια GB φαίνεται να έχει ενδιαφέρον χαρακτήρα: Ναι και μιλάω για την ξανθιά GB (δεν θυμάμαι το όνομα της). Μοιάζει να είναι η μηχανικός - επιστήμονας ( κάτι ανάμεσα σε Egon Spegler και Ray Stanz) της ομάδας. Στο trailer έχει πιο badass moments από τις υπόλοιπες και ξεχωρίζει. Η κοκκινομάλλα μοιάζει να είναι κάτι σαν τον Peter Venkman και η μαυρομάλλα...απροσδιόριστο. Δεν κατάφερα να καταλάβω πιο αρχέτυπο προσπαθούν να τη κάνουν. Τέλος, έχουμε τη τέταρτη GB, η αντικαταστάτρια του Winston. Φαίνεται να έχει πιο ενεργό ρόλο στη ταινία σε σχέση με τον Winston και μοιάζει να είναι ο τσαμπουκάς της συμμορίας.

4. To ECTO-1 μοιάζει ίδιο με το παλιό: Φυσικά το έχουν κάνει πιο..."καθαρό" και τετραγωνισμένο. Αλλά αυτό έχει να κάνει με την εποχή. Το '80 όλα έμοιαζαν λίγο πιο βρώμικα, πιο στρογγυλά, πιο raw. Σήμερα όλα έχουν τη τάση να τετραγωνίζονται, να λευκένουν και να είναι με μια λέξη πιο...καθαρά. Πραγματικά δεν ξέρω πως μπορώ να περιγράψω αλλιώς τις διαφορές μεταξυ των '80 και του σήμερα.

5. Τα φαντάσματα είναι όμορφα: Πραγματικά τα φαντάσματα φαίνεται να έχουν ποικιλία στη ταινία και είναι καλοσχεδιασμένα. Φυσικά δεν λείπει και ο παλιός μας φίλος ο Slimer.

6. Το trailer είναι αργό: Δεν ξέρω για ποιο λόγο όμως το trailer είναι απελπιστικά αργό. Μάλιστα στο τέλος υπάρχει μια ολόκληρη σκηνή με την μια GB να δαιμονίζεται. Δεν μιλάμε για 3 δευτερόλεπτα αλλά για ολόκληρη σκηνή. Ελπίζω μόνο να μην ήταν αυτή η πιο αστεία σκηνή της ταινίας.

Σίγουρα την ταινία θα τη δω και είμαι αισιόδοξος πως θα είναι καλή. Η σκέψη μου είναι πως επειδή η ταινία κουβαλάει μια κληρονομία από πίσω της θα πρέπει να είναι τόσο καλή ώστε να σταθεί αντάξια απέναντι στις παλιές διαφορετικά αν είναι μια απλά καλή ταινία για λίγο γέλιο θα ξεχαστεί μέσα στη πρώτη ώρα που θα έχεις φύγει από το σινεμά. Θα το δούμε λοιπόν το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου