Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Μπορεί το facebook να παρακολουθήσει τις συνήθειες μας στον ύπνο;Αν ρωτήσεις τον Zuckerbeck θα σου έλεγε όχι. Είτε από άγνοια (αμφιβάλω) ή για να αποκρύψει μια τέτοια πληροφορία που θα κάνει το internet να βράσει εξ'αιτίας της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων, η  απάντηση σε κάθε περίπτωση θα ήταν όχι. Όμως υπάρχουν κάποιοι προγραμματιστές εκεί έξω που μπορούν να αποδείξουν το αντίθετο. 

Ο λόγος για έναν Δανό developer που ανέπτυξε ένα εργαλείο με το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει το μοτίβο του ύπνου των επαφών του στο facebook με την επεξεργασία των δεδομένων που υπάρχουν στο συγκεκριμένο site.

Η λογική είναι απλή. Οι περισσότεροι χρήστες ελέγχουν το facebook λίγο πριν κοιμηθούν και αμέσως μόλις ξυπνήσουν. Άρα αν έχεις να χρησιμοποιήσεις το facebook σου για πάνω από 5- -6 ώρες σημαίνει πως - μάλλον - κοιμάσαι. Προφανώς, για να μπορέσει το εργαλείο να βγάλει όσο το δυνατό πιο σωστά αποτελέσματα θα πρέπει οι χρήστες του facebook που θέλει κανείς να παρακολουθήσει να κάνουν συχνή χρήση του site.

Το Facebook δεν χάρηκε καθόλου με το εργαλείο του Δανού και μάλιστα του ζήτησε να το κατεβάσει. Ευτυχώς ο Δανός developer δεν το έχει κατεβάσει ακόμα και μπορεί κάποιος να βρει το σχετικό στο GitHub.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου