Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

DeadpoolΗ πρώτη μου επαφή με τον Deadpool ήταν στην ταινία X-Men:Origin Wolverine και δεν μπορώ να πω πως με ενθουσίασε. Ήταν ένας μεταλλαγμένος "κακός" με περισσότερες δυνάμεις από τον Wolverine που έπρεπε να νικηθεί για να επικρατήσει το καλό όπως σε κάθε superhero movie. Αργότερα, αφού διάβασα το σχετικό κράξιμο που έφαγε αυτή η ταινία έμαθα για τον πραγματικό Deadpool. Αυτόν που οραματίστηκε ο Rob Liefelt και ο Fabian Nicieza το 1991. Έναν μεταλλαγμένο αντιήρωα με την ικανότητα του accelerating healing factor (όπως ο Wolverine) και μεγάλης φυσικής δύναμης που με την φλυαρία του οδηγείτε συχνά σε forth wall jokes. 

Η ταινία λοιπόν ακολουθεί το origin του Deadpool ακολουθώντας τον Wade Wilson, έναν πρώην στρατιώτη ειδικών δυνάμεων να βγάζει το ψωμί του κάνοντας θελήματα και βοηθώντας ανυπεράσπιστα κόσμο. Ο Wade γνωρίζει τη Vanessa και οι δύο τους ερωτεύονται όμως η ευτυχία τους θα κοπεί απότομα όταν ο Wade παθαίνει καρκίνο. 

Τότε τον πλησιάζει ένας μυστήριος τύπος που του λέει για μια πειραματική θεραπεία που μπορεί να του χαρίσει τη ζωή. Ο Wade αφού δεν έχει άλλη επιλογή ξεκινάει αυτή την πειραματική θεραπεία που ως βασικό συστατικό της έχει τα βάναυσα βασανιστήρια ώστε να ενεργοποιηθεί το μεταλλαγμένο DNA του Wade. 

Σύντομα ο Wade μαθαίνει πως η παράνομη κλινική που κάνει αυτή τη θεραπεία δεν έχει σκοπό να σώσει ανθρώπους που κινδυνεύουν να πεθάνουν αλλά να δημιουργήσει δυνατούς σκλάβους που θα μοσχοπουληθούν στη παράνομη αγορά. Αυτή η αποκάλυψη οδηγεί τον Ajax, τον υπεύθυνο της παράνομης κλινικής και στοχαστή αυτού του σχεδίου, να βασανίσει ακόμα πιο σκληρά τον Wade κάτι που παραμορφώνει την εξωτερική εμφάνιση του. 

Τελικά ο Wade αποδρά και με τις νέες δυνάμεις που αποκτά ψάχνει να βρει τον Ajax (ή Francis όπως είναι τελικά το πραγματικό του όνομα) ώστε να του δώσει πίσω τη παλιά του μόστρα.

Το χιούμορ της ταινίας είναι άφθονο. Από τους εισαγωγικούς τίτλους καταλαβαίνεις πως η ταινία δεν είναι τόσο τυπική superhero movie και δεν παίρνει ούτε τον εαυτό της στα σοβαρά. Τα αυτοσαρκαστικά αστεία της ταινίας με έκαναν και γέλασα πάρα πολύ και είναι από τις λίγες φορές που όταν τελείωσε η ταινία είχε χαραχθεί στο πρόσωπο μου μια χαμογελαστή γκριμάτσα. Φυσικά τα περισσότερα αστεία της ταινίας θα τα καταλάβουν καλύτερα οι μυημένοι στη geek κουλτούρα όμως υπάρχουν άφθονα και για όσους δεν ξέρουν καν τι είναι comic book.

Η δράση είναι απίστευτη και ευτυχώς για όλους μας οι παραγωγοί δεν θέλησαν να την κάνουν kids friendly την ταινία οπότε έχει αίμα και βία. Θα ήταν αρκετά νερόβραστο αν ο Deadopool αντί για να σκοτώσει τους αντιπάλους του απλά τους ακινητοποιούσε ή τους ζάλιζε με τη φλυαρία του. Οι χορογραφίες στις μάχες είναι πάρα πολύ καλές και μάλιστα η μια από τους κακούς που αντιμετωπίζει ο Colosus  είναι RL μαχητής του MMA. Οπότε μιλάμε για βρομόξυλο. 

Δράση και χιούμορ συνυπάρχουν σε φοβερή ισορροπία και εξαιτίας του flow που έχει η ταινία δεν σε κάνει να βαριέσαι. Κάνει συνέχεια εναλλαγές μεταξύ του Deadpool πριν και μετά την μετάλλαξη, περίπου όπως γίνεται η αναφορά στο παρελθόν του Batman Begins.

Την ταινία αυτή πρέπει να την δούμε οπωσδήποτε όλοι οι comic book fans αλλά και όσοι θέλουν να δουν μια πραγματική κωμωδία δράσης. Είναι η καλύτερη comic book movie που έχω δει μέσα στο 2016 αν και ακόμα δεν έχω δει το Batman v Superman.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου