Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Star Wars: The Force AwakensΗ δύναμη ξύπνησε λοιπόν και φαίνεται να έχει μεγάλη ενέργεια να εκτονώσει. Παρά τις όποιες Παπακαλιάτιες καθυστερήσεις το νέο Star Wars παίζει αυτή τη στιγμή στους ελληνικούς κινηματογράφους και γεμίζει τις αίθουσες.

Αρχικά να πω πως για μένα τα επεισόδια 1,2 και 3 δεν έγιναν ποτέ. Δεν υπάρχουν αυτές οι ταινίες και αν κάποιος αναφερθεί σε αυτές τότε να πέσει ένα lightsaber στο κεφάλι του. Ας τις έχουμε στο μυαλό μας μόνο σαν έναν κακό εφιάλτη που μας έκανε να ξυπνήσουμε τη νύχτα ιδρωμένοι και κατατρομαγμένοι και που ξεχάστηκε την αμέσως επόμενη μέρα.

Το Star Wars: The force awakens ξεκινάει με τους Ναζί του διαστήματος, γνωστούς στη ταινία ως Πρώτο Τάγμα, να την πέφτουν σε μια ομάδα αντιστασιακών που κατέχει το χάρτη με το μέρος που βρίσκεται ο τελευταίος Jedi, ο Luke Skywalker. Ένας από τους αντιστασιακούς, ο Πο, φορτώνει στην μοντέρνα εκδοχή του R2D2, τον BB2, το χάρτη με την μαγική τοποθεσία και διώχνει το μικρό ανδροειδές ώστε να μην πέσει στα χέρια των Πρώτου Τάγματος. Αν σας φαίνεται λίγο γνωστή η εισαγωγή αυτή και σας θυμίζει το New hope τότε να ξέρετε πως αυτή είναι μόνο η αρχή. Σχεδόν όλη η ταινία είναι αντιγραφή των τριών παλιών καλών επεισοδίων.

Προσωπικά εμένα αυτή η αντιγραφή δεν με ενόχλησε καθόλου αφού, απ'όσο μπορώ να καταλάβω, πρόκειται για introduction στον νέο κόσμο του Star Wars και των νέων ηρώων του. Ουσιαστικά μας έδειξε την επική τριλογία σε 2 περίπου ώρες και σαν να μας έλεγε..."που να δείτε τι έρχεται στα επόμενα". Και πραγματικά, αν τα επόμενα Star Wars έχουν καινούριο plot που να ξεφεύγει από την παλιά τριλογία και να τα κάνει ακόμα πιο επικά τότε θα είναι καλό για όλους εμάς τους Star Wars fans.

Οι βασικοί ήρωες μας, που όπως φαίνεται θα μας οδηγήσουν στις νέες περιπέτειες των επόμενων ταινιών είναι δύο. Ο Fyn που σαν rookie stormtrooper παθαίνει σοκ με τους φόνους που τον διατάσσουν να κάνει και αποδρά προσπαθώντας να εξαφανιστεί και να χάσει τα ίχνη του το Πρώτο Τάγμα. Η Ray, μια ρακοσυλλέκτρια που έχει μεγαλώσει μόνη της σε έναν σκουπιδοπλανήτη και περιμένει την επιστροφή κάποιου που την παράτησε σε αυτόν τον πλανήτη. Έχει εμμονή με τον μύθο της δύναμης και των επαναστατών και ονειρεύεται να γίνει Jedi.

Όμως έχουμε και τους παλιούς ήρωες. Αυτούς που μας ταξίδεψαν στην πρώτη επική τριλογία. Έτσι συναντάμε αρχικά τον Han Solo και τον Chewbacka οι οποίοι συνεχίζουν να είναι οι ίδιοι τυχοδιώκτες με την παλιά τριλογία. Η Πριγκίπισσα Leia είναι πλέον στρατηγός (αν την έλεγαν ακόμα πριγκίπισσα στην ταινία θα έπρεπε να φάνε κράξιμο αφού 60 χρονών και πριγκίπισσα δεν πάνε μαζί) και οδηγεί τους αντιστασιακούς.

Ο βασικός κακός της ταινίας έχει ενδιαφέρον αφού μιλάμε για τον εγγονό του Darth Vader και γιο της Leia και του Han. Φυσικά έχει το αίμα των Skywalker και κατ'επέκταση και την δύναμη όμως για διάφορους λόγους φαίνεται να πηγαίνει στη σκοτεινή πλευρά. Λέω πως φαίνεται, γιατί περνάει ολοκληρωτικά στη σκοτεινή πλευρά περίπου στη μέση της ταινίας όταν ξεπερνά ένα βασικό δίλημμα.

Τα εφέ της ταινίας είναι συνδυασμός cg με πρακτικά εφέ και θα έπρεπε να διδάσκετε στους κακομαθημένους με τα cg σκηνοθέτες και παραγωγούς. Βαρέθηκε ο κόσμος να βλέπει ψεύτικα computerized αντικείμενα και όντα στην οθόνη. Χρησιμοποιήστε τα cg για να πετύχετε καλύτερο αποτέλεσμα όχι για να κάνετε την ταινία παιχνίδι του PS4.

Η ταινία είναι φανταστική και προδιαθέτει για επικές νέες ταινίες της σειράς Star Wars. Αν και το imdb φαίνεται να του δίνει βαθμολογία πάνω από 8 εγώ θα του έδινα κάτι μεταξύ 7,5 και 8. Έχει σίγουρα μικροπροβλήματα όμως είναι διασκεδαστική και μπορεί κάποιος να περάσει καλά και κατά την διάρκεια αλλά και μετά με τις διάφορες θεωρίες που μπορεί να αναπτύξει για τον κόσμο του νέου Star Wars.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου