Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Sherlock The Abominable BrideΠως περνάνε τα χρόνια! Σαν σήμερα θυμάμαι το τρίτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν Sherlock που έδειξε το BBC πριν από δύο χρόνια. Όμως οι Θεοί του Βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού, Mark Gatiss και  Steven Moffat, επέστρεψαν με ένα special επεισόδιο Sherlock.

Όπως λοιπόν είδαμε και στο trailer, το special επεισόδιο Sherlock μας ταξιδεύει πίσω στην Βικτοριανή Αγγλία και βλέπουμε για πρώτη φορά τον συγκλονιστικό Cumberbatch και Freeman να επιδρούν στο φυσικό χωροχρόνο του Sherlock Holmes. Η ιστορία δυστυχώς δεν βασίζεται σε κάποια από τις ιστορίες του Arthur Conan Doyle αλλά είναι μια φρέσκια ιστορία στο κόσμο του ευφυή ερευνητή.

Με λίγη δόση από Scooby Doo, ο Sherlock προσπαθεί να λύση το μυστήριο μιας αναστημένης νύφης αλλά και το ερώτημα που μας άφησε το τέλος της περασμένης σεζόν. Πως διάολο συνεχίζει να είναι ζωντανός ο Moriarty. Όπως κάποιος μπορεί να καταλάβει από την τελευταία πρόταση το special αυτό επεισόδιο συνδέεται με τα προηγούμενα. Δεν θα δούμε απλά τον Sherlock δίπλα σε άμαξες με άλογα και σε κομψούς κυρίους με ημίψηλα. Η ιστορία αυτή, αν και χρονικά δεν ταιριάζει, συσχετίζεται με το παρόν. Όμως για να μην κάνω spoil σταματάω εδώ.

Ο Cumberbatch τελικά είτε παίζει τον Sherlock στο παρόν ή στο παρελθόν είναι το ίδιο καλός. Πραγματικά είναι ο καλύτερος Sherlock που έχω δει....όχι όμως και ο πιο πιστός στα βιβλία του Doyle. Δυστυχώς η σύγκριση είναι αναπόφευκτη μεταξύ Jeremy Brett και Benedict Cumberbatch και λυπάμαι αλλά πιο σωστός (σε σχέση με τα βιβλία) Sherlock Holmes εξακολουθεί να είναι ο Jeremy Brett αλλά μόνο για την πρώτη σεζόν (μετά αρχίζει τα φάρμακα της κατάθλιψης και δεν έχει την ίδια φρεσκάδα). Όχι πως ο Cumberbatch δεν κάνει καλή δουλειά απλά έρχεται δεύτερος. Φυσικά αν μιλάμε για τον σύγχρονο Sherlock Holmes είναι πρώτος και χωρίς ανταγωνισμό (καλός και ο Miller στο Elementary αλλά μου κάνει περισσότερο για House παρά για Holmes).

O Watson, σε σχέση με την παλιά σειρά, είναι πιο ενεργητικός και κάνει κάτι περισσότερο από να εξυπηρετεί το ρόλο του αφηγητή. O Freeman τα καταφέρνει μια χαρά και δίνει μεγαλύτερη ζωντάνια στο ρόλο του Watson.

Νομίζω πως οι Moffat και Gattis με το σπέσιαλ αυτό επεισόδιο προσπαθούν να κρατήσουν το κοινό του Sherlock σε εγρήγορση και να τους δώσουν ένα μικρό δωράκι αφού, απ' ότι φαίνεται η 4η σεζόν θα βγει το 2017. Έτσι λοιπόν μας ρίχνουν αυτό το επεισόδιο για να μας κρατήσουν στο αγκίστρι τους μέχρι τότε. Αν και είναι καλό σαν σπέσιαλ επεισόδιο, άρχισα να νιώθω πως η σειρά παίρνει την κατιούσα. Περίμενα περισσότερα και αν μάλιστα το επόμενο Sherlock που θα δούμε θα είναι το 2017 τότε νομίζω πως θα χάσουν μεγάλο κομμάτι των fan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου