Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Γρηγορότερες ιστοσελίδες με τον Chrome και τον νέο αλγόριθμο συμπίεσης


Τι να πει κανείς για την google. Έχει κατακτήσει το internet. Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στον πρωτοκαθεδρία της στις μηχανές αναζήτησης και στα ψυχαγωγικά, και όχι μόνο, βίντεο του youtube. Η μεγάλη δύναμη της google είναι οι τεχνολογίες που αναπτύσσει για να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία στους χρήστες του internet.

Από απλές οδηγίες πως να γίνει μια ιστοσελίδα καλύτερη και πιο γρήγορη μέχρι ολοκληρωμένες δωρεάν υπηρεσίες. Και το σύνολο των υπηρεσιών της και τεχνολογιών της αποφάσισε πριν από 7 περίπου χρόνια να τα υλοποιεί στο maximum στο δικό της browser, στον Google Chrome. Όχι άδικα ξεπέρασε και τον internet explorer αλλά και τον Firefox, που εκείνες τις παλαιολιθικές ιντερνετικές εποχές ήταν δεύτερος. Όμως γιατί αυτός ο πρόλογος;

Ο λόγος αυτής της σύντομης αναφοράς στο παρελθόν, είναι ο νέος αλγόριθμος συμπίεσης Brotili που θα υλοποιηθεί στον Chrome, με σκοπό να κάνει το φόρτωμα των περιεχομένων των web sites ακόμα γρηγορότερο. Σύμφωνα με την ίδια την google οι χρήστες θα μπορούν να δουν αύξηση της ταχύτητας των ιστοσελίδων μέχρι 25%. Αυτό το "boost" οφείλετε σε ένα νέο data format που είναι ανεξάρτητο από τον κώδικα της ιστοσελίδας.

Σύμφωνα πάντα με την google, αυτός ο νέος αλγόριθμος θα βοηθήσει κυρίως τις φορητές συσκευές.

Το github του brotili:
https://github.com/google/brotli

Το blog της Google:
http://google-opensource.blogspot.gr/

Η είδηση στο insomnia.gr
http://www.insomnia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου