Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Marvel's Daredevil


Τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά μεγάλη χαρά να είσαι geek. Η μια καλή superhero movie μετά την άλλη, σειρές με superhero theme γίνονται όλο και πιο καλές και σε γενικές γραμμές αν είσαι comic book fan έχεις άπλετο υλικό για να διασκεδάσεις. Μια από αυτές τις καλές παραγωγές που ξεχώρισα είναι και το daredevil.

Ο Daredevil είναι ο αγαπημένος μου superhero από το Marvel Universe (ίσως γιατί μου θυμίζει λίγο τον Batman) και όπως έχω γράψει και σε παλιότερο post μου ακόμα και η ταινία με τον Ben Affleck μου άρεσε (σε αντίθεση με τους περισσότερους που την έθαψαν). Έτσι λοιπόν ήθελα να δω την προσπάθεια να φέρουν τον Daredevil σε μια τηλεοπτική σειρά (πάντα μιλάμε για το budget). Και νομίζω πως τα κατάφεραν θαυμάσια.

Για όποιον δεν ξέρει τον daredevil μιλάμε για έναν δικηγόρο που έχασε την όραση του όταν ήταν μικρός στην προσπάθεια του να σώσει έναν περαστικό. Μπορεί όμως το ατύχημα να του στέρησε την όραση του έδωσε όμως υπερενισχυμένες όλες τις άλλες αισθήσεις του. Μεγαλώνοντας αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες του για να πολεμήσει το έγκλημα (εντάξει είναι λίγο πιο περίπλοκο αλλά σε γενικές γραμμές κάπως έτσι πάει η ιστορία).

Η σειρά ξεκινάει σχετικά στην αρχή της "καριέρας" του ήρωα. Η στολή του είναι απλοϊκή, μόλις έχει ανοίξει  ένα γραφείο με τον φίλο του Foggy Nelson και σαν πρώτη τους υπόθεση αναλαμβάνουν την υπεράσπιση της Karren Page. Το τί έχει συμβεί στο παρελθόν το μαθαίνουμε σταδιακά κάτι που διευκολύνει ακόμα και τους λιγότερο μυημένους να καταλάβουν την προσωπικότητα του ήρωα.

Η σειρά έχει έναν σκοτεινό τόνο που το κάνει να φαίνεται λιγότερο φανταστικό και περισσότερο ρεαλιστικό (περίπου αυτό που πέτυχε ο Nolan με την τριλογία Batman). Ευτυχώς είναι καλογυρισμένη και δεν δίνει έμφαση μόνο στον βασικό ήρωα αλλά και στον μεγάλο ανταγωνιστή του, τον Kingpin. Στον ρόλο του Kingpin είναι ο γνωστός από το Full Metal Jacket Vincent D'Onofrio και ομολογώ πως δεν περίμενα να είναι τόσο καλός στο ρόλο του. Δεν πείθει με την πρώτη ματιά σαν έναν τεράστιο τύπο με 2% body fat και γνώστη πολεμικών τεχνών. Όμως τελικά, και ευτυχώς έπεσα έξω και πραγματικά εντυπωσιάστηκα.

Είναι από τις καλές superhero σειρές συγκριτικά με άλλες πρόσφατες παραγωγές (The Flash) περισσότερο σοβαρή. Την προτείνω σε όλους τους Comic Book Fan (ναι, εμένα περίμεναν για να την δουν) και όπως λέει μια παλιά δικαστική σειρά "Η δικαιοσύνη είναι τυφλή...αλλά βλέπει στο σκοτάδι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου