Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Νέα Retro Κονσόλα (Retro Video Game System)


Μεγάλωσα την εποχή του Atari 2600 και του NES. Την εποχή του SNES και του Mega Drive. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τα παιχνίδια έπρεπε να βγαίνουν σε CD ( φυσικά ξέρω πως το CD έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα) και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί όλα τα παιχνίδια έπρεπε να είναι 3D. Το φύσημα του cartridge και το ανελέητο χοροπήδημα από πλατφόρμα σε πλατφόρμα είναι η καλύτερες αναμνήσεις μου από αυτή την εποχή.

Ακόμα όμως και στην σημερινή εποχή, την εποχή των Blue-Ray και του Downloadable content υπάρχουν ρομαντικοί, όπως εγώ, που θέλουν τα παιχνίδια τους σε στιβαρά cartridges  και το gameplay των παιχνιδιών να είναι 2D. Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να φτιάξουν το Retro Video Game System.

Η κονσόλα "δανείζεται" το καλούπι του Atari Jaguar (το ίδιο που είχε πουληθεί και σε οδοντιατρεία πριν μερικά χρόνια) και σύμφωνα με του δημιουργούς της θα έχει την δυνατότητα να απεικόνισης γραφικών εφάμιλλα του PS1.

Δυστυχώς ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή αλλά ούτε και η "ιπποδύναμη" της κονσόλας. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως δεν θα υπάρχουν system updates, downloadable content και φυσικά τα παιχνίδια θα είναι cartridge based. Επίσης δεν θα βασίζεται σε Android...γιατί είδαμε που κατέληξε και το OUYA...

Το παιχνίδι που θα έρχεται μαζί με το Retro VGS θα είναι το adventures of the tiny knight και μπορεί κάποιος να δει ένα μικρό gameplay του στο παρακάτω video. Υπόψιν πως το παιχνίδι είναι ακόμα υπό ανάπτυξη


Πηγή: http://www.siliconera.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου