Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Τι ξεχώρισα από την E3


Είχαμε και E3 αυτή την εβδομάδα και από όσα είδα και διάβασα στα διάφορα site δύο ειδήσεις έχω ξεχωρίσει.

Backwards Compatibility για το XBOX ONE...περίπου


Η πρώτη είδηση που με κάνει να θέλω ένα XBOX ONE είναι το backwards compatibility με τα παιχνίδια του XBOX 360. Έχω κάμποσα από δαύτα στη συλλογή μου και τα περισσότερα δεν τα έχω αγγίξει ακόμα. Οπότε θα μου ήταν βολικό να μπορώ να παίζω όλα τα παλιά μου παιχνίδια σε μια φρέσκια κονσόλα και να έχω και την δυνατότητα  να παίζω νεότερους τίτλους. Αυτό λοιπόν έκανε η Microsoft.

Όμως δυστυχώς δεν είναι μόνη της σε αυτό το παιχνίδι. Η Microsoft φυσικά και θέλει να φέρει όσο περισσότερους τίτλους γίνεται από το παλιότερο XBOX 360 στο νεότερο XBOX ONE και θέλει να το κάνει με emulation. Όμως οι publishers θέλουν; Της μόδας έχει γίνει το remastered παιχνιδιών προηγούμενης γενιάς και αρκετοί publisheres βλέπουν το emulator της Microsoft σαν τον κακό ληστή που θα τους φάει τα κέρδη. Με απλά λόγια κάποιοι publisheres που ετοιμάζουν remastered εκδόσεις τον παιχνιδιών τους δεν θα επιτρέψουν το emulation...μάλλον. Και λέω μάλλον γιατί δεν ξέρω νομικά τι γίνεται.

Όπως και να έχει η Microsoft κάνει φοβερές κινήσεις για να κερδίσει τον κόσμο που έχασε πριν 3 χρόνια. Λίγο η πτώση τιμής του XBOX ONE, λίγο τα exclusives, λίγο το backwards compatibility κερδίζει έδαφος.

Σύμφωνα με αυτά που διάβασα μέχρι τον Δεκέμβρη θα μπορούν να παίζουν μέχρι 100 τίτλοι του προηγούμενου XBOX στο καινούριο. Όμως νομίζω είναι ελάχιστοι. Όπως και να έχει πρέπει να καταλάβουν οι μεγάλες εταιρίες video games πως το backward compatibility είναι ζωτικής σημασίας για τους gamers. Έχεις κάνει μια επένδυση σε ένα σωρό παιχνίδια και θες να μπορείς να τα παίξεις και σε νεότερη κονσόλα.

Final Fantasy 7....REMAKE

Όταν ξεκίνησα να δω το trailer φαντάστηκα πως ήταν ένα από τα τεχνάσματα του marketing για να δείξει την ανωτερότητα του το PS4. Όπως δηλαδή είχε γίνει και με το PS3. Εκεί που το σώμα μου έμεινε γυμνό από τρίχες ήταν στο τέλος του trailer με μια μόνο λέξη.

REMAKE!!!!

Το FF7 Remake θα είναι multiplatform όμως δεν ξέρω αν θα μεταφερθεί και στα PC. Αν δεν γίνει αυτό τότε νομίζω πως θα αρχίσω να σκέφτομαι την αγορά κονσόλας αυτής της γενιάς...μόνο και μόνο για το Final Fantasy 7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου