Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Smallpdf.com: Ο Ελβετικός σουγιάς των PDF


Πόσες φορές δεν έχει τύχει να θέλετε να συμπιέσετε ένα pdf για να το στείλετε με ένα email. Ή πόσες φορές δεν έχει τύχει να θέλετε να επεξεργαστείτε ένα pdf και καταριέστε αυτόν που σας το έστειλε στη μορφή αυτή. Έ, λοιπόν υπάρχει λύση.

Πριν περίπου έναν χρόνο αναγκάστηκα να βρω έναν εύκολο τρόπο να συμπιέζω pdf ώστε να μπορούν οι μηχανικοί και οι πωλητές στη δουλειά μου να στέλνουν τις προσφορές τους (όμορφα και νοικοκυρεμένα όπως έλεγε ένας παλιός συνάδελφος). Έτσι λοιπόν βρήκα το smallpdf.com

Πραγματικά αυτό το site είναι ο ελβετικός σουγιάς των pdf. Οι δυνατότητες του είναι πολλές όμως αυτή που έχω ξεχωρίσει είναι η γρήγορη συμπίεση των αρχείων pdf. Φυσικά μπορείς να το κάνεις και χειροκίνητα (μειώνοντας την ποιότητα του κάθε jpg ξεχωριστά) όμως γιατί να βασανίσεις τον εαυτό σου.

Μια άλλη λειτουργία ιδιαίτερα χρήσιμη είναι η μετατροπή των pdf σε άλλα γνωστά format όπως excel, word, powerpoint και jpg. Φυσικά ισχύει και το αντίθετο. Μπορεί να έχεις ένα αρχείο σε αυτό το format, για παράδειγμα word, και να μην έχεις κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή σου να το μετατρέψει σε pdf. Μπορείς λοιπόν σε αυτή την περίπτωση να επισκεφτείς το smallpdf.com, να φορτώσεις το αρχείο σου και σε μικρό χρονικό διάστημα να το έχεις σε ένα όμορφο pdf για να το στείλεις σε κάποιον που δεν θες να ρεζιλευτείς.

Άλλες επιπλέον δυνατότητες του smallpdf.com είναι η συγχώνευση δύο ή περισσοτέρων pdf σε ένα αρχείο ή και το αντίθετο. Ο διαχωρισμός σελίδων από ένα pdf. Ειδικά το δεύτερο είναι βολικό σε περιπτώσεις που πρέπει να απομονώσεις μόνο μια ή δύο σελίδες.

Ακόμα όμως και αν το pdf είναι προστατευμένο με κάποιον κωδικό, το smallpdf.com σου δίνει λύση. Μπορείς να κάνεις unlock κάποιο pdf και μετά να το τυπώσεις (αν αυτός ήταν ο περιορισμός του) ή ακόμα και να το ανοίξεις να το διαβάσεις.

Τελευταία, πρόσεξα πως υπάρχει μια νέα υπηρεσία στο site που σου δίνει την δυνατότητα να φορτώσεις ένα αρχείο και αυτό να σταλεί με ταχυδρομείο σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες είναι δωρεάν, εκτός από την αποστολή αρχείων μέσω ταχυδρομείου. Από όσο έχω καταλάβει το μόνο έσοδο που έχει το συγκεκριμένο site είναι από donations και από την υπηρεσία αποστολής αλληλογραφίας. Όμως μάλλον τους είναι αρκετά αφού εκτός από τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών τους, συχνά μπορείς να δεις notifications πως κάποιος σε κάποιο μέρος του κόσμου προσέφερε στα παιδιά του smallpdf.com έναν καφέ...για τον κόπο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου