Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Ο Richard Stallman στην Ελλάδα


Για τον Richard Stallman τα έχουμε πει σε παλαιότερα posts. Ένας από τους πιο γνωστούς hackers και ακτιβιστές! Γνωστός για το έργο του στο ελεύθερο λογισμικό και τη επιμονή του (δικαίως κατά τη γνώμη μου) να αποκαλούν όλοι το Linux όχι απλά Linux αλλά GNU Linux.

Ο μεγάλος αυτός χάκερ θα έρθει στην Ελλάδα. Την Τετάρτη λοιπόν, 20 Μαΐου και ώρα 18.30μ.μ. σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS (www.innovathens.gr) διοργανώνεται ομιλία του Richard Stallman με τίτλο “The Danger of Software Patents”. O Richard Stallman θα υποστηρίξει τη θέση πως οι πατέντες λογισμικού εμποδίζουν την ανάπτυξή του καθώς οι πατέντες που αφορούν το λογισμικού αφορούν ουσιαστικά πατέντες ιδεών. Θα εξηγήσει επίσης πώς ενώ σε άλλους τομείς οι πατέντες περιορίζουν τις μεγάλες εταιρείες και τα εργοστάσια, στον τομέα του λογισμικού περιορίζουν ουσιαστικά κάθε χρήστη.

Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαΐου ο Richard Stallman θα παρευρεθεί σε δύο εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στην Κρήτη. Η πρώτη θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο στις 17.00μ.μ. και η ομιλία του θα έχει τίτλο “A Free Digital Society” και απευθύνεται στο ευρύ κοινό, ενώ η δεύτερη η οποία απευθύνεται κυρίως σε developers θα διεξαχθεί το Σάββατο 11.00π.μ. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο τίτλος της ομιλίας του Richard Stallman θα είναι “Computing, Freedom and Privacy”.

Αν και θα ήθελα πολύ να ακούσω την ομιλία του και να γνωρίσω από κοντά τον Richard Stallman ή μέρα και η ώρα δεν με βολεύει καθόλου. Όποιος όμως θέλει να τον γνωρίσει τον Richard Stallman από κοντά και να ακούσει τις απόψεις του σχετικά με το λογισμικό μπορεί να κάνει εγγραφή εδώ. Φυσικά η είσοδος είναι δωρεάν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου