Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Και ο Ολυμπιακός στο τελικό...


Τι κι αν ο αρχηγός δεν ήταν στη καλύτερη του μέρα. Τι κι αν οι διαιτητές σφύριξαν περισσότερα φάουλ υπέρ της CSK. Τι κι αν βρεθήκαμε να χάνουμε με 9 πόντους. Αυτός ο Ολυμπιακός έχει τη καρδιά του πρωταθλητή.

Αυτή η ομάδα έχει τεράστια ψυχική δύναμη. Δεν θέλει να χάσει. Δεν μπορεί να χάσει. Και όλα ξεκινάν από τον αρχηγό του Ολυμπιακού τον Βασίλη Σπανούλη. Η εργατικότητα και μπορεί να συγκριθεί με αυτή του Larry Bird και του Kobe Bryant και η ψυχική του δύναμη με αυτή του M.Jordan. Και σαν καλός "λοχαγός" έχει μεταδώσει αυτά του τα χαρακτηριστικά σε όλο το "λόχο".

Ένας "λόχος" που απαρτίζεται από στρατιώτες που μπορούν να κρατήσουν την ομάδα ακόμα και αν ο αρχηγός δεν είναι σε καλή μέρα. Αυτό έκανε ο μεγάλος Πρίντεζης, ο νεαρός Παπαπέτρου, o Μάντζαρης και φυσικά ο Σλούκι Λουκ. Κράτησαν τον Ολυμπιακό ζωντανό μέχρι ο αρχηγός να βρει τον εαυτό του. Ο Πρίντεζής μάλιστα είναι παλιός γνώριμος σε τέτοιες φάσης. Τα ίδια έκανε και πέρσι στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό.

Όμως πέρσι ο αρχηγός δεν τα κατάφερε να ξυπνήσει νωρίς. Δεν μπόρεσε να πάρει την ομάδα στα μαγικά του χέρια και να την απογειώσει στο πρωτάθλημα Ελλάδας. Ίσως γι αυτό έμεινε και εκτός Εθνικής. Είμαι σίγουρος πως ένας ηγέτης όπως ο Σπανούλης δεν μπορεί να παραδεχθεί την ήττα. Είμαι σίγουρος πως το καλοκαίρι που πέρασε δούλεψε πιο σκληρά από κάθε άλλη φορά.

Γι αυτό επέστρεψε φέτος με μεγαλύτερη δύναμη και από την αρχή της σεζόν έχει καταστρέψει κάθε αντίπαλη άμυνα. Τι κι αν η ομάδα δεν μπορούσε να βρει προπονητή. Τι κι αν είχε προβλήματα τραυματισμών. Ο Σπανούλης επέμεινε. Αυτό έκανε κι εχθές.

Οποιοσδήποτε παίχτης θα τα παρατούσε. Ούτε το μπάσιμο δεν του έβγαινε. Είχε 0/11 σουτ κάποια στιγμή του αγώνα. Όμως νίκησε τον ίδιο του τον κακό εαυτό και με ένα τρίποντο, από αυτά με το μικρό αλλά γρήγορο αλματάκι προς τα πίσω και στο πλάι,  λίγο πριν το τέλος του αγώνα έδινε στον Ολυμπιακό την πρόκριση στο μεγάλο τελικό.

Γι αυτό μας πωρώνει ο Ολυμπιακός. Αυτός ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός του Σπανούλη. Του ηγέτη με την τεράστια ψυχή που δεν τα παρατάει ποτέ. Αυτό τον ατσάλινο Ολυμπιακό θέλουμε να βλέπουμε. Αυτό τον Ολυμπιακό θέλουμε να θαυμάζουμε.

Καλή επιτυχία. Απλά φέρτε τη κούπα στο λιμάνι...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου