Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Σκότωσε το πούστη


Παίζω χρόνια video games και πραγματικά δεν με ενοχλεί καθόλου η βία στα video games. Θεωρώ ηλίθιο να σχολιάζεις τη βία στα video games αφού πρόκειται για κάτι το εικονικό. Κατ' επέκταση λοιπόν μισώ οποιοδήποτε censorship γίνεται στα video games για οποιονδήποτε λόγο. Ακόμα και αν στο παιχνίδι σκοτώνεις...ομοφυλόφιλους άντρες.

Έχοντας λοιπόν σκοτώσει στη εικονική ζωή μου στα video games από εξωγήινα τέρατα μέχρι φανταστικούς τρομοκράτες δεν βρίσκω κανένα λάθος στη σύλληψη της ιδέας των δημιουργών του Kill the faggot. Σε αυτό το παιχνίδι ο μοναδικός σκοπός του παίχτη είναι να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ομοφυλόφιλους άντρες για να κερδίσει πόντους....αυτό. Μόνο αυτό. Μήπως σε κυνηγάνε αυτοί οι ομοφυλόφιλοι του παιχνιδιού να σε σκοτώσουν; Όχι. Μήπως υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από το παιχνίδι που λέει πως πρέπει να σκοτώσεις τους ομοφυλόφιλους για να σωθεί ο κόσμος (το οποίο είναι ηλίθιο story έτσι κι αλλιώς αλλά λέμε). Όχι. Απλά σκότωσε τους ομοφυλόφιλους και κέρδισε πόντους.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του παιχνιδιού το παιχνίδι είχε σκοπό μόνο να προκαλέσει και να...ερευνήσει, κατά κάποιο τρόπο, την ανθρώπινη συμπεριφορά. Λέει αλήθεια; Μπορεί...όμως αμφιβάλλω. Πόσο πεντάχρονο πρέπει να είσαι που για να προκαλέσεις το κόσμο να αγοράσει ένα παιχνίδι που και το objective του είναι ανόητο. Πόσο βλάκας πρέπει να είσαι που πιστεύεις πως ένα μεγάλο μερίδιο των gamers θα δώσει λεφτά για να πυροβολεί ομοφυλόφιλους. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική.

Φυσικά δεν είναι το πρώτο παιχνίδι που κάποια "μεγαλοφυΐα" developer αναπτύσσει με μοναδικό σκοπό να προκαλέσει. Υπάρχουν τίτλοι όπως το KZ manager που σκοπό σου είναι να διευθύνεις ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης Εβραίων από το WWII. Είναι έξυπνη ιδέα; Όχι, αφού το μόνο κοινό που και τα δύο αυτά παιχνίδια θα έχουν είναι είτε Neonazi είτε wannabe Neonazi. Ακόμα και από επιχειρηματικής σκέψης είναι ηλίθιο. Δεν μπορείς να βγαίνεις και να βρίζεις ή να επιτίθεσαι μια μερίδα ανθρώπων μέσω του παιχνιδιού σου και να περιμένεις να βγάλεις λεφτά. Οπότε ή είσαι παντελώς ηλίθιος είτε συμμερίζεσαι τις απόψεις αυτών κατά των ομοφυλόφιλων και εναντίων των Εβραίων (κάτι που αυτομάτως σε κάνει εξίσου ηλίθιο).

Ο μεγάλος χαμός βέβαια έγινε γιατί αυτό το παιχνίδι βγήκε στο δίκτυο του Steam, που υποτίθεται υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας γι αυτούς που θέλουν να εκδώσουν μια παπάρα video game για να βγάλουν λεφτά. Και, φυσικά, το Steam απέτυχε.

Όμως αντί να αφήσουν το κοινό να αποφασίσει αν θέλει να το ρίξει στη πυρά το παιχνίδι ή όχι το απέσυραν. Αυτό φυσικά σημαίνει πως το παιχνίδι αυτόματα γίνεται πιο συναρπαστικό για κάποιους gamers που θα ψάξουν και θα το βρουν αλλού. Και μπορεί να μην βγάλει τα λεφτά που περίμενε ο δημιουργός του αλλά το κακό έχει γίνει. Το παιχνίδι πλέον θα το παίξει ακόμα περισσότερος κόσμος από περιέργεια και μόνο.

Ακόμα και αν διαφωνώ με το περιεχόμενο του παιχνιδιού δεν μπορώ να συμφωνήσω με την απόσυρση του. Αν κάποιος θέλει να το παίξει αυτό το παιχνίδι προφανώς και θα πρέπει να μπορεί να το παίξει. Όπως και αν κάποιος θέλει να διαβάσει το "Αγών μου" του Χίτλερ θα πρέπει να μπορεί να το διαβάσει. Είναι το παιχνίδι το ίδιο καλό; Ούτε καν! Πρέπει κάποιος να το παίξει; Ναι, αν βαριέται κάποιος τόσοοοοοο πολύ που να θέλει να παίξει ένα κακό βαρετό παιχνίδι.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου