Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

Με συνδρομή το Youtube για να μην βλέπεις διαφημίσεις


Πριν περίπου δέκα μέρες κοινοποιήθηκε μέσω email στους YouTube Partnerners πως από 15 Ιουνίου θα μπορεί ένας χρήστης του YouTube να πληρώσει ένα ποσό συνδρομής και να βλέπει τα video που θέλει χωρίς διαφημίσεις.

Τα έσοδα από αυτή τη μέθοδο θα μοιράζονται μεταξύ δημιουργών και YouTube με το 55% να είναι το μερίδιο των δημιουργών και το υπόλοιπο να πηγαίνει στο YouTube. Αυτό δηλαδή που ισχύει και με τις διαφημίσεις μέχρι τώρα. Ακόμα βέβαια υπάρχουν κενά στον ακριβή τρόπο που θα γίνεται η διαχείριση των χρημάτων των συνδρομητών.

Αυτό που δεν ξέρουμε όμως είναι αν οι διαφημίσεις θα αυξηθούν ώστε να αναγκάσει το YouTube τους χρήστες να πληρώνουν μηνιαία συνδρομή. Θεωρώ όμως πως αν γίνει αυτό το YouTube θα χάσει και τους χρήστες που έχει τώρα αφού ο κόσμος το 2015 δεν είναι χαζός. Θα πάει να δει video και να ψυχαγωγηθεί σε άλλες πλατφόρμες.

Το δεύτερο θέμα που μου δημιουργεί ερωτηματικά είναι τι θα γίνει με προγράμματα όπως το adBlock και το adBlockPlus που δουλειά τους είναι να σταματάνε τις διαφημίσεις. Αν το YouTube έχει σκοπό να βγάλει λεφτά αναγκάζοντας τον κόσμο να κάνει συνδρομή για να προσφέρει την υπηρεσία που προσφέρουν τα plug-ins δωρεάν τότε ίσως να έχουμε δικαστικές διαμάχες. Ή απλά να "κόψει" από τον chrome αυτά τα προγράμματα.

Πηγή: http://www.insomnia.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου