Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Θα τα πούμε στο Final Four!


Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που με όσες στρατηγικές και αν... το "γεμίσεις" αυτό που στο τέλος μετράει περισσότερο είναι αν έχεις την καρδιά να κερδίσεις στο τέλος το παιχνίδι. Έτσι κι ο Ολυμπιακός εχθές προετοιμάστηκε, διάβασε τον αντίπαλό, μελέτησε το κάθε παίχτη ξεχωριστά όμως δεν αρκούσαν μόνο αυτά για να πάρει το μαγικό "εισιτήριο" του Final Four. Έπρεπε να μιλήσει, αυτό που έλεγε κάποτε ο Ιωαννίδης, η καρδιά του πρωταθλητή.

Σε ένα παιχνίδι που οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχείς , σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός κάποια στιγμή βρέθηκε σχεδόν 10 πόντους πίσω, τελικά κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της  Barcelona για να ταξιδέψει στη Μαδρίτη και να διεκδικήσει το 4ο του πολυπόθητο τρόπαιο. Κι αυτό  το κατάφερε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, όταν ο δεύτερος συνήθης ύποπτος του Ολυμπιακού σε τέτοιες φάσεις, ο Γιώργος Πρίντεζης έδωσε στη Barcelona μια τρίποντη σφαίρα στο κεφάλι, ένα δευτερόλεπτο πριν κλείσει η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού.


Όμως η πίεση και το βάρος της μπάλας στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν είναι άγνωστα για τον "Γιωργάρα". Με παρόμοιο τρόπο μας είχε τρελάνει το 2012 όταν με δικό του καλάθι κοντά στην εκπνοή του τελικού με την CSK ο Ολυμπιακός κέρδιζε την δεύτερη κούπα του πρωταθλητή Ευρώπης. Αν όμως δεν το έκανε αυτός, τότε ποιος θα είχε το σταθερό χέρι να ζυγίσει τη μπάλα σε μια τέτοια κατάσταση.


Μα φυσικά ο Βασίλης Σπανούλης, ένας από τους παίχτες που λατρεύει αυτές τις καταστάσεις και τα ακροβατικά τρίποντα, κυρίως όταν πρόκειται για σουτ στην εκπνοή των αγώνων. Το έχει κάνει και στο παρελθόν και με μεγάλη επιτυχία.

Αυτός ο Ολυμπιακός, του Σπανούλη και του Πρίντεζη, είναι ο Ολυμπιακός που κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι στο Λονδίνο από το -17 που είχε καταφέρει η Ρεάλ στο πρώτο δεκάλεπτο και να κερδίσει την τρίτη κούπα στην ιστορία του.

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός που θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη, ο Ολυμπιακός των ανατροπών, ο Ολυμπιακός της ψυχής των παιχτών, ο Ολυμπιακός με την καρδιά του πρωταθλητή. Θα τα πούμε στο Final Four.

Υ.Γ.: Σαν σήμερα ο Ολυμπιακός το 1997 σήκωνε την πρώτη του ευρωπαϊκή κούπα. Μάλλον το σύμπαν συνωμοτεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου