Κυριακή, 12 Απριλίου 2015

Fast and the Furious 7


Εντάξει δεν θα πω πως πήγα να την δω τη ταινία για το βαθυστόχαστο σενάριο, τις εξαιρετικές ερμηνείες και το τελικό αποτέλεσμα που κάνει μια ταινία να μείνει στο μυαλό σου για μέρες αφού τη δεις. Για την ακρίβεια έκλεισα το διακόπτη της λογικής, σχεδόν σταμάτησα να προσέχω το σενάριο και απόλαυσα περίπου 2 ώρες δράσης. Τρελής, εκτός λογικής, ανελέητης, συνεχείς δράσης.

Πραγματικά το Fast and the Furious 7 είναι ακριβώς αυτό. Ένα φεστιβάλ τεστοστερόνης που από τη μία έχεις τους buff dudes με τα μούσκλα και να χτυπιούνται με τα αμάξια τους με κάθε δυνατό  και ευφάνταστο τρόπο και από την άλλη μηχανές που βρυχώνται σαν θηρία σε κλουβί. Ακόμα κι εγώ που δεν είμαι λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκω ιδιαίτερα εθιστικό το θόρυβο μιας μηχανής που βρυχάται έτοιμη να βάλει φωτιά απ' όπου κι αν περάσει.

Από την άποψη της υποκριτικής, όπως είπα και στην εισαγωγή, δεν έχει κάτι ιδιαίτερο το Fast and the Furious 7. Η υποκριτική των ηθοποιών περιορίζεται στους τεράστιους μυς το The Rock (πάντα ξεχνάω το όνομα του), στη μπάσα φωνή του Vin Diesel και στον όμορφο Paul Walker. Δυστυχώς αν και η ταινία βρίθει από τεστοστερόνη δεν έχει και καμία ιδιαίτερα σέξι ηθοποιό για να δέσει το γλυκό. Μοναδική ίσως εξαίρεση αποτελεί - για μένα τουλάχιστον - η Nathalie Emmanuel.

Η δράση είναι καταιγιστική και για να την απολαύσει κανείς πρέπει να ξεχάσει τη βασική φυσική που έμαθε στο σχολείο και τα βασικά της ανθρώπινης ανατομίας. Αλλιώς θα είναι δύσκολο κανείς να δεχθεί πως κάποιος με ένα τουμπανιασμένο αυτοκίνητο μπορεί να πηδήσει από κτίριο σε κτίριο και να μην σπάσει ούτε ένα πλευρό.

Το σενάριο είναι βγαλμένο από video games των αρχών του 2000. Πρέπει να βρεις το κακό που θέλει να ξεκάνει την οικογένεια σου. Αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει να βρεις τη χάκερ που έχει φτιάξει ένα υπερσύστημα παρακολούθησης. Μόλις τη βρεις πρέπει να ταξιδέψεις στο Dubai αφού η χάκερ έχει δώσει το σύστημα αυτό σε έναν φίλο της...ο οποίος το έχει πουλήσει σε έναν πλούσιο πρίγκηπα. Μόλις το σύστημα αυτό πέσει στα χέρια σου...το χάνεις πάλι και πέφτει στα χέρια των κακών. Και τότε ολοκληρώνεται ο κύκλος ώστε να αντιμετωπίσεις το τελικό κακό που ψάχνεις από την αρχή. Αν αυτό δεν θυμίζει video game της γενιάς του playstation 2 τότε δεν ξέρω πως αλλιώς να χαρακτηρίσω το σενάριο.

Η ταινία είναι πολύ καλή...γι αυτό που είναι. Σου δίνει την διασκέδαση που πληρώνεις να δεις. Αν τώρα κάποιος πάει να δει το Fast and the Furious 7 πιστεύοντας πως θα δει μια ταινία οσκαρική τότε μάλλον ζούσε σε σπηλιά τα τελευταία 15 περίπου χρόνια αφού μιλάμε για την 7η συνέχεια μια ταινίας που σχεδόν σε όλα τα sequel έχει ακριβώς το ίδιο θέμα. Αν λοιπόν ψάχνεται να βρείτε μια ταινία με άφθονη δράση και τίποτα άλλο το Fast and the Furious 7 είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου