Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Μπορείς να ξεκινήσεις το Ethical Hacking στα 40;


Υπάρχει μια γενικότερη αντίληψη πως για να γίνεις χάκερ πρέπει να ξεκινήσεις τις "έρευνες" σου από την εφηβεία και με τον καιρό να εξελίσσεις τις δυνατότητες σου ώστε να έχεις την τύχη να δουλέψεις σαν χάκερ σε κάποια εταιρεία ασφαλείας υπολογιστικών συστημάτων. Όπως φαίνεται όμως αυτό είναι μύθος.

Ο Justin Whitehead υπηρέτησε στο πεζικό του αμερικανικού στρατού και στα 35 του άλλαξε επάγγελμα και από δυναμικός και σκληροτράχηλος πεζικάριος μεταμορφώθηκε σε έναν χάκερ - έναν ethical hacker - που διεισδύει σε δίκτυα για να ελέγξει την ασφάλεια τους. Και αυτό το κάνει σαν επάγγελμα.

Ο Justin είναι πλέον 40 χρονών και όπως λέει το βασικότερο χαρακτηριστικό που τον βοήθησε σε αυτή την τεράστια αλλαγή ήταν η νοοτροπία του να "πειράζει" και να ψάχνει την λειτουργία των διάφορων μηχανών. Και αυτό είναι η βάση και η φιλοσοφία των χάκερ. Τι μπορώ να κάνω με αυτό το πρόγραμμα ή με αυτή τη συσκευή; Πως μπορώ να ξεπεράσω τα εμπόδια που μου έχει βάλει ο κατασκευαστής; Πως αλλιώς θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτό το μηχάνημα;

Πηγή : http://slashdot.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου