Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Εκτύπωση όπλων σε 3D εκτυπωτή


Η κατασκευή εργαλείων που θα βοηθούν τον άνθρωπο στη καθημερινότητα του αλλά και στην καλύτερη ποιότητα ζωής είναι για μένα η βάση της τεχνολογικής εξέλιξης. Όμως κάθε εξέλιξη της τεχνολογίας είναι δίκοπο μαχαίρι. Έτσι το περασμένο μήνα έγραφα για τους 3D εκτυπωτές και την εκτύπωση ανθρωπίνων μελών για συνανθρώπους μας που είχαν την ατυχία να μην έχουν κάποιο από τα άκρα τους. Σήμερα λοιπόν διαβάζω πως με έναν 3D εκτυπωτή μπορείς να αναπαραγάγει και όπλα...κανονικά όπλα, που σκοτώνουν και όχι απλά παιδικά για να διασκεδάζουν τα παιδάκια.

Έτσι λοιπόν όποιος θέλει να εκτυπώσει ένα όπλο (ή πολλά όπλα αν για παράδειγμα θέλεις να έχει η οργάνωση σου όπλα για να επιβληθεί έναντι του ανταγωνισμού) χωρίς να περιμένει άδειες και τα άλλα σχετικά που ορίζουν οι δικλείδες ασφαλείας του νόμου. Και όλα αυτά με έναν απλό 3D printer των $500.

Αναρωτιέμαι πως θα μπορούσε ο νόμος να αντιδράσει για αυτή τη περίπτωση της τεχνολογίας. Δεν νομίζω πως θα είναι και τόσο δύσκολο για κάποιον να βρει τα κατάλληλα αρχεία CAD, να τα κατεβάσει στον υπολογιστή του και να αρχίσει την παραγωγή. Και φυσικά θα βρεθεί ένα ακόμα πάτημα για την "παράνομη" ανταλλαγή αρχείων. Ελπίζω να βρεθεί κάποιος καλύτερος τρόπος ελέγχου αφού πλέον μιλάμε για αρχεία που πραγματικά θα μπορούν να σκοτώσουν.

Πηγές:
http://www.insomnia.gr
http://www.engadget.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου