Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

PyTendex: Μπασκετικός υπολογισμός


Μουντομπάσκετ 2014 λοιπόν και για να τιμήσω το αγαπημένο μου άθλημα έφτιαξα ένα μικρό προγραμματάκι σε python που υπολογίζει το tendex.

Toν όρο Tendex τον είχα διαβάσει για πρώτη φορά στο ιστορικό περιοδικό "Τρίποντο". Το μόνο που μπορούσα να καταλάβω τότε ήταν πως ήταν ένας δείκτης που έδειχνε πόσο καλός ήταν ένας παίχτης σε έναν αγώνα. Είχα προσπαθήσει τότε να "ανακαλύψω" πως διάολο το υπολόγιζαν αυτό το μαγικό νουμεράκι αλλά ποτέ οι υπολογισμοί μου δεν ήταν σωστοί.

Ο καιρός πέρασε και το μυστήριο αυτού του μαγικού νούμερου λύθηκε με την χρήση internet. Έτσι λοιπόν για να δούμε και να συγκρίνουμε την συνεισφορά των παιχτών σε έναν αγώνα κάνουμε τον παρακάτω υπολογισμό:

(Πόντοι - Χαμένες βολές - Χαμένες βολές εντός παιδιάς + Ριμπάουντς + Ασσιστς + Κλεψίματα + Τάπες - Λάθη) / Χρόνος συμμετοχής
Απλό έτσι. Και γίνεται ακόμα πιο απλό όταν το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εισάγεις τα δεδομένα και να πατήσεις το μαγικό κουμπί που λέει "Calculate". Για να γίνει αυτό όποιος θέλει μπορεί να τρέξει το PyTendex που έφτιαξα.

Α, και για να μην ξεχνιόμαστε. Καλή επιτυχία και στην Εθνική μας σήμερα!!!!

Το πρόγραμμα υπάρχει εδώ:
https://github.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου