Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Εθνική τέλος από το παγκόσμιο


Τέλος το μουντομπάσκετ για την Εθνική Ελλάδας. Ενώ είχε καταφέρει να πάρει 5 νίκες έχασε χθες στον πρώτο της knockout αγώνα από την Σερβία.

Οι Σέρβοι, αν και δεν είναι η υπερδύναμη που ήταν κάποτε, έπαιξαν καλό μπάσκετ εχθές. Σε ένα παιχνίδι που η νευρικότητα ήταν έκδηλη, αφού με το που κάναμε λάθος και έκλεβαν οι Σέρβοι την μπάλα έκανα με τη σειρά τους αυτοί λάθος και ξανακερδίζαμε την κατοχή, δεν παίξαμε το μπάσκετ που παίξαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Το παιχνίδι χάθηκε, οι παίχτες γύρισαν στις βάσεις τους και τώρα περιμένουμε το Ευρωμπάσκετ να δούμε την φρέσκια Εθνική μας ομάδα να δένει καλύτερα και να κερδίζει μεγάλα παιχνίδια.

Το θετικό είναι πως οι παίχτες με μικρή εμπειρία στα μεγάλα παιχνίδια, όπως ο Ατετοκούμπο και ο Καλάθης (στο NBA δεν είναι σε ομάδες που είναι αναγκασμένες να κερδίζουν συνέχεια) κέρδισαν ένα μεγάλο μάθημα για την συνέχεια. Ο Κατσικάρης πρέπει να μείνει στην Εθνική γιατί και καλά τα κατάφερε αλλά και πρέπει η Εθνική να έχει έναν σταθερό προπονητή για κάποιο μεγάλο διάστημα ώστε να μην χαλάει η ισορροπία. Αυτή η Εθνική έχει μέλλον και πιστευω πως θα το αποδείξει στο μέλλον.

Το αρνητικό ήταν που χάσαμε από τους Σέρβους. Μπασκετικά τους μισώ τους Σέρβους κυρίως γιατί μας είχαν αποκλείσει πολλές φορές στο παρελθόν από μεγάλους τελικούς (Αθήνα το 1995 και Μουντομπάσκετ το 1998) αλλά και γιατί ακόμα και τώρα έχουν την πεποίθηση πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη (άσχετα αν αυτή τη στιγμή η Ισπανία είναι η βασίλισσα της Ευρώπης).

Μπράβο λοιπόν σε όλη την ομάδα της Εθνικής μας. Ας ελπίσουμε πως αυτή η Εθνική θα είναι η δικιά μας Γιουγκοσλαβία που θα σαρώσει τα μετάλλια σε παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου