Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Σερβία τελικό (Η επιστροφή του Βασιλιά )


Και οι Σέρβοι κερδίζουν ένα ακόμα μετάλλιο....μετά από κάμποσα χρόνια βέβαια. Εχθές η Σερβία κέρδισε την Γαλλία με 85-90. Το παιχνίδι δεν το είδα αφού δεν το έδειχνε ο Ant1 αλλά πάντα υπάρχει η παλιά καλή στατιστική να μας δώσει ένα στίγμα του αγώνα.

Έτσι λοιπόν από την πλευρά των Σέρβων έχουμε έναν μαγικό Τεοντοσιτς με 5/7 τρίποντα και 4/5 δίποντα. Συνολικά 24 πόντους με σχεδόν τέλεια ποσοστά. Από την άλλη πλευρά έχουμε έναν Μπατούμ να κάνει όργια με 35 πόντους και 8/12 τρίποντα. Σίγουρα αν κέρδιζε η Γαλλία θα ήταν και MVP του παιχνιδιού.

Σερβία και Αμερική στο τελικό και τώρα τουλάχιστον μπορούμε να πούμε πως η Εθνική αποκλείστηκε από μια εκ των δύο καλύτερων ομάδων του κόσμου. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι Σέρβοι αποδεικνύουν πως όσα χρόνια και αν περάσουν έχουν το μπάσκετ στο DNA τους περισσότερο από κάθε άλλη χώρα.

Αν περνούσε η Γαλλία τελικό και ας πούμε πως κέρδιζε και τους Αμερικανούς φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί. Αφού ο παγκόσμιος πρωταθλητής φοράει αυτές τις άθλιες ποδοσφαιρικές φανέλες τότε πολλές ομάδες στην Ευρώπη θα κάναν αυτή την αλλαγή. Οπότε ένα θετικό ακόμα της νίκης της Σερβίας. Οι εμφανίσεις αυτές δοκιμάστηκαν στο NBA σε φιλικά και κράχτηκαν από τους ίδιους τους παίχτες που τις φορούσαν. Η λογική αυτών των εμφανίσεων είναι πως επειδή δεν μπορεί κάποιος να φοράει καθημερινά τις κλασσικές μπασκετικές φανέλες το αλλάζουν σαν τις ποδοσφαιρικές ώστε να πουλήσουν περισσότερο.

Ακολουθούν Highlights από τον χθεσινό αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου