Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Τσιγαραπαγόρευση στο προαστιακό και άλλες ιστορίες


Το σύνηθες δρομολόγιο μου όταν επιστρέφω από τη δουλειά είναι να παίρνω το μετρό από το Σύνταγμα και αν δεν πάει προς αεροδρόμιο να σταματάω Δουκ. Πλακεντίας και να παίρνω τον προαστιακό. Έτσι έγινε κι εχθές λοιπόν και πήγα στο σταθμό του προαστιακού να περιμένω.

Αργούσε το τρένο και αποφάσισα να ανάψω τσιγάρο. Με το που με είδε ο securit-ας μου λέει ευγενικά  "Από 1/9 έχει απαγορευτεί το κάπνισμα στο σταθμό του προαστιακού και το πρόστιμο για εσάς είναι 500 ευρώ και για μένα που δεν σας εμπόδισα 100 ευρώ". Έτσι λοιπόν έσβησα το τσιγάρο γιατί ούτε θέλω ο άμοιρος υπάλληλος να πληρώσει τα 100 ευρώ για τη πάρτη μου αλλά ούτε εγώ θέλω να χαλαλίσω 500 ευρώ. Όμως μου γεννήθηκαν διάφορα ερωτήματα.

Τι σκοπό εξυπηρετεί η απαγόρευση του καπνίσματος στον προαστιακό; Μήπως ντουμανιάσει ο "κλειστός" χώρος του σταθμού και δεν μπορεί να αναπνεύσει κάποιος; Αφού οι σταθμοί του προαστιακού είναι ανοιχτοί. Αν καπνίζω ακριβώς από πάνω, στη γέφυρα δηλαδή δεν τους ενοχλεί;
Θέλουν να προστατέψουν την περιουσία του δημοσίου από τυχών ατυχήματα; Αν όμως ισχύει αυτό τότε θα πρέπει να απαγορευθεί σε όλες τις κολώνες Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε. κ.λπ. Μήπως να μην βρωμίζει ο χώρος; Αφού υπάρχουν καθαρίστριες αλλά ακόμα και αν ήθελαν να μειώσουν τις ώρες τους τότε ας βάζαν κάδους ειδικούς για τσιγάρα (για την ακρίβεια ούτε καν κάδος για απλά σκουπίδια υπάρχει παρά μόνο κάτι σακούλες σκουπιδιών τσιμπιδωμένες πάνω σε κάτι κολονάκια). Μήπως θέλουν να προστατέψουν την υγεία μας; Ναι, καλά...

Απλά θέλουν να βγάλουν μερικά φράγκα από τους φανατικούς καπνιστές και τους ανυπότακτους. Δεν έχω πρόβλημα να υπακούω σε νόμους όμως πρέπει οι νόμοι να έχουν και μια λογική. Διαφορετικά οι νόμοι πάνε στα σκουπίδια (στις σακούλες του προαστιακού στην προκειμένη περίπτωση).

Υ.Γ.: Εσείς που το παίζεται αθληταράδες και μοστράρετε το ποδήλατο σας μέσα στο μετρό και τον προαστιακό σκεφτήκατε ποτέ πως τα μέσα μεταφορά τα παίρνει κάποιος για να πάει στη δουλειά του; Μπήκε σήμερα μια ΚΟΤΑΡΑ πρωί πρωί με μια ποδηλατάρα μέσα στο προαστιακό ο οποίος ήταν γεμάτος κόσμο αφού είχε χαλάσει η γραμμή του μετρό και όλοι επιβιβάστηκαν στον προαστιακό για να πάνε στη δουλειά τους. Μπήκε μέσα Κορωπί και κατέβηκε στην αμέσως επόμενη. Όχι, δεν κατέβηκε γιατί κατάλαβε πως δεν χωρούσε αυτή και το μαραφέτι της. Κατέβηκε και μετά ανέβηκε τις σκάλες για να βγει από το σταθμό. Αυτή δηλαδή η σούπερ αθλήτρια πήρε το ποδήλατο της και για να γλυτώσει....10 λεπτά ποδήλατο μπήκε στο προαστιακό. Σκατά αθλήτρια είσαι μωρή κότα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου