Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ο κόσμος της πορτοκαλί μπάλας(Μουντομπάσκετ)


Άρχισε λοιπόν και το μουντομπάσκετ! Τον αγώνα με την Σενεγάλη δεν τον είδα όμως είδα τον αγώνα με τις Φιλιππίνες.

Εντελώς ανορθόδοξο παιχνίδι από τους Φιλιππινέζους αφού ο αγώνας έμοιαζε περισσότερο με αγώνα ομάδων λυκείου. Το χωρίς καμία οργάνωση παιχνίδι παρέσυρε και την Εθνική σε πολλές περιπτώσεις και η τελική διαφορά των 12 πόντων δεν είναι η πραγματική. Η Ελλάδα έχει ανώτερο επίπεδο μπάσκετ από τις Φιλιππίνες αλλά πέσαμε, αν και χωρίς να χτυπήσουμε, στην παγίδα τους.

Η άμυνα των αντιπάλων μας δεν ήταν και η πιο καθαρή. Βρώμικο παιχνίδι, το είπε και ο Ζήσης σε συνέντευξη του. Μου θύμισαν λίγο τα κακά παιδιά του Detroit (Τόμας, Ροντμαν, Ντούμαρς). Σπρωξίματα, μπουνιές και άλλα τέτοια ωραία την στιγμή που η διαιτησία δεν κοιτούσε. Τέλος πάντων πέρασε αυτό το παιχνιδάκι και βγήκαμε αλώβητοι.

Highlight του παιχνιδιού οι 25 πόντοι του Πρίντεζη, ρεκόρ για τον ίδιον στην Εθνική (ακόμα δεν τον έχουν δει οι Αμερικάνοι να τον πάρουν στο NBA;). Δεν το λέω επειδή είμαι ο Ολυμπιακός αλλά ο Πρίντεζης είναι από τους πιο μαχητικούς και έξυπνους PF.

Σήμερα παίζουμε με το Πουερτο Ρίκο και πιστεύω πως θα κάνουμε το τρία στα τρία αφού ο σημερινός αντίπαλος έχει ελλείψεις από τραυματισμούς.

Ο κόσμος περιμένει την Εθνική μας να είναι τετράδα και θα είναι πραγματικά ευχής έργον αν το πραγματοποιήσουν. Τα μεγάλα ονόματα λείπουν φέτος όμως οι νεοσύλλεκτοι της Εθνικής δείχνουν να παλεύουν γερά. Όλοι πιστεύω θέλουμε να δούμε ένα μεγάλο παιχνίδι από τον Ατεντοκούμπο και τον Καλάθη και όταν θα έρθει η ώρα θα μας το δώσουν.

Αν η Αμερική βρεθεί στο δρόμο μας πιστεύω πως έχουμε το υλικό για να κερδίσουμε. Για άλλη μια φορά δεν έχουν φέρει τα μεγαλύτερα ονόματα τους. Ή δεν έχουν καταλάβει πως το μπάσκετ έχει αλλάξει ή απλά τα συμβόλαια έχουν μεγαλύτερη σημασία από την Εθνική τους.

Καλή Επιτυχία και σήμερα λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου